Mainos

Putinit: Eropäätös oli yhteinen

Venäjän presidentti Vladimir Putin eroaa vaimostaan Ljudmilasta. Pari kertoi erostaan Russia24-televisiokanavan haastattelussa Kremlissä myöhään illalla balettiesityksen jälkeen.

- Eroa voisi sanoa sivistyneeksi, Ljudmila Putin totesi Ria Novosti -uutistoimiston mukaan.

Molemmat Putinit perustelivat eroa presidentin työn runsaudella ja julkisuudella.

- En pidä julkisuudesta. Lentomatkustaminen on minulle hankalaa, emmekä näe toisiamme juuri lainkaan Ljudmila Putina sanoi.

- Kaikki, mitä teen, koko työni on täysin julkista. Jotkut voivat pitää siitä, jotkut eivät. Mutta on ihmisiä, joille tämä ei sovi lainkaan, presidentti Putin totesi.

Ennen illan haastattelua Ljudmila Putina nähtiin viimeksi puolisonsa rinnalla tämän virkaanastujaisissa viime vuoden toukokuussa.

Putinit ehtivät olla aviossa kolme vuosikymmentä. Parilla on kaksi aikuista tytärtä, Maria ja Jekaterina, jotka ovat noin 20-vuotiaita ja kumpikin tahollaan naimisissa. He eivät ole esiintyneet julkisuudessa, eikä heistä tiedetä paljoakaan.

Paljon huhuja, vähän tietoa

Putineiden avioliiton tilasta on spekuloitu tasaisin väliajoin venäläisissä tiedotusvälineissä. Viimeksi huhtikuussa ihmeteltiin, miksi Ljudmila Putina esiintyi niin harvoin miehensä rinnalla. Vielä Putinin ensimmäisen presidenttikauden aikana hän osallistui aktiivisesti julkisiin tilaisuuksiin. Sen jälkeen hän vetäytyi julkisuudesta.

Suomessa presidenttipari kävi yhdessä valtiovierailulla 2001.

Viimeksi parin arveltiin eroavan kolme vuotta sitten. Huhut kumotakseen Kreml julkaisi videon, jossa pariskunta esiintyi yhdessä presidentin virka-asunnolla.

Vuonna 2008 tabloidilehti Moskovski Korrespondent väitti presidentin suunnittelevan häitä olympiavoimistelija Alina Kabajevan kanssa. Putinilla on myös huhuttu olevan yhteinen lapsi Kabajevan kanssa. Häähuhuista kirjoittanut lehti suljettiin myöhemmin.

Sittemmin Putin on yhdistetty myös muun muassa televisiotoimittaja Jekaterina Andrejevaan.

Putinin yksityiselämästä tiedetään kuitenkin hyvin vähän mitään varmaa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.