Putinista julkaistiin hymykuvia läksytetty puolustusministeri vierellään – sotaharjoituksissa kuvatulla videolla ilmeet vakavoituivat

Putin ja Shoigu kuvattiin valvomassa sotaharjoitusta Venäjän itäosissa 1:38
Katso video: Tällaisissa tunnelmissa Putin ja Shoigu seuraavat sotaharjoitusta venäläismedian julkaisemalla videolla.

Hymyilevä Venäjän presidentti Vladimir Putin kuvattiin maanantaina valvomassa suurta sotaharjoitusta maan itäosissa. Hänen vierellään harjoitusta seurasi puolustusministeri Sergei Shoigu, jonka syrjäyttämisellä on spekuloitu viime viikkoina.

Venäjän puolustusministeriön Zvezda-media julkaisi maanantaina kuvia, joissa Putin ja Shoigu näyttävät keskustelevan ystävällisin tunnelmin seuratessaan sotaharjoitusta armeijan takit päällään. Paikalta kuvatulla videolla ilmeet ovat selvästi vakavampia. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

Putinin ja Shoigun seurassa on myös Venäjän asevoimien pääesikunnan päällikkö Valeri Gerasimov.

Viesti länsimaille?

Neljän vuoden välein järjestettävään Vostok -sotaharjoitukseen Venäjän itäosissa Sergeyevskyssa osallistuu myös Kiinan ja Intian joukkoja. Kiina on julistanut jo aiemmin, ettei Kiinan ja Venäjän väleillä "ole rajoituksia". Intia liittyi harjoitukseen vain päiviä sen jälkeen, kun Yhdysvallat ilmaisi huolensa siitä, että valtiot ylläpitävät vastaavanlaisia suhteita Venäjään.

Ei ole kuitenkaan tiedossa, oliko muiden maiden joukkoja paikalla Putinin seuraamassa harjoituksessa.

Harjoituksen järjestämisellä, ja Putinin sekä Shoigun paikallaololla todennäköisesti halutaan lähettää viestiä siitä, että maan armeija ja sotilasjohto on toimintakykyinen normaaliin tapaan huolimatta Ukrainan sodassa koetuista menetyksistä.

Venäjän puolustusministeriön mukaan sotaharjoitukseen osallistuu 50 000 sotilasyksikköä, kun vielä vuonna 2018 mukana oli 300 000 yksikköä. Reutersin mukaan länsimaalaisten asiantuntijoiden mukaan molemmat luvut ovat suurenneltuja.

Shoigun näyttäytymisellä saatetaan myös pyrkiä katkomaan huhuja hänen savustamisestaan puolustusministeriön johdosta. Putin on kritisoinut omaa sotilasjohtoaan, mutta näillä kommenteilla voi olla myös taktinen merkitys.

Lue myös:

    Uusimmat