Kreml kommentoi puhelua Niinistön kanssa – Putin: Suomen luopuminen puolueettomuudesta olisi virhe

Niinistö Venäjän reaktiosta Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen:"Katsokaa peiliin" 2:35
Katso myös: Näin Niinistö vastasi, kun häneltä kysyttiin Venäjän reaktiosta hänen myönteiseen Nato-kantaansa: "Katsokaa peiliin."

Kreml kommentoi presidentti Niinistön ja presidentti Putinin puhelua.

Presidentti Sauli Niinistö soitti tänään Venäjän presidentti Vladimir Putinille. Puhelinkeskustelussa Niinistö ilmoitti Putinille, että Suomi aikoo hakea Nato-jäsenyyttä lähipäivinä. 

Putin kommentoi puhelua Venäjän presidentinkanslian verkkosivuilla tiedotteessa. Tiedotteen mukaan Putin korostaa, että perinteisestä sotilaallisen puolueettomuuden politiikasta luopuminen olisi virhe, koska Suomen turvallisuuteen ei kohdistu uhkia. 

Putinin mukaan muutos Suomen ulkopolitiikassa voisi vaikuttaa kielteisesti Venäjän ja Suomen välisiin suhteisiin, joita on vuosien mittaan rakennettu naapuruuden ja kumppanuuden hengessä. 

Presidentit keskustelivat puhelun aikana Ukrainan tilanteesta. Niinistö toisti huolensa Ukrainan tilanteesta ja korosti rauhan välttämättömyyttä. Kremlin tiedotteessa Putinin kerrotaan arvioineen Venäjän ja Ukrainan edustajien välistä neuvotteluprosessin tilaa. Putinin mielestä Kiova ei ole osoittanut kiinnostusta vakavaan ja rakentavaan vuoropuheluun. 


Lue myös:

    Uusimmat