Putinin entinen neuvonantaja: Täydellinen kauppasaarto voisi lopettaa sodan – Venäjää uhkaa pahin talouskriisi 30 vuoteen

Tällaisia vaikutuksia Venäjän energiasta luopumisesta on Suomelle –"Voi tulla rajoituksia autoiluunkin" 5:10
Katso myös video: Tällaisiin seurauksiin Venäjän energiasta luopuminen johtaisi Suomessa.

Venäjältä toimitetun energian täydellinen kauppasaarto voisi lopettaa sodan, uskoo presidentti Vladimir Putinin entinen taloudellinen neuvonantaja tohtori Andrei Illarionov.

Illarionovin lausunnosta kertoo muun muassa BBC.

– Voisin lyödä vetoa että kuukaudessa tai parissa Venäjä lopettaisi militaristiset toimintonsa Ukrainassa, sanoo nykyään Yhdysvalloissa asuva Illarionov.

– Kauppasaarto olisi yhä yksi länsimaiden tehokkaimmista aseista, hän lisää.

Eurooppa on pyrkinyt energiantuotannossa omavaraisuuteen siitä lähtien kun Venäjä aloitti hyökkäyksensä Ukrainaan 24. helmikuuta.

Venäjältä tuodaan yhä Eurooppaan muun muassa öljyä ja maakaasua.

Nykyään Latviassa asuva Venäjän entinen varaenergiaministeri Vladimir Milov huomauttaa, että sota on erittäin vahingollinen Venäjän taloudelle.

– Monet ihmiset Venäjällä ovat huolissaan työpaikkojensa menettämisestä. Moni ei edes ymmärrä taloudellisen tilanteen vakavuutta, sanoo Milov, joka vaikuttaa nykyään oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin riveissä.

– Olemme koko ajan yrittäneet sanoa, että Putinin harjoittama politiikka ajaa Venäjän katastrofin partaalle, hän jatkaa.

Milov uskoo että Venäjää uhkaa nyt pahin talouskriisi 30 vuoteen.

– Kyllä se saa ihmiset avaamaan suunsa ja muuttaa yhteiskunnan henkeä, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat