Putin vei Kimin ajelulle

Putin vei Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin autoajelulle 2:00
Katso videolta, miten herrojen ajelu pääkaupunki Pjongjangin teillä sujui.

Pohjois-Koreassa vieraileva Putin ajelutti Kim Jong-unia panssaroidulla Aurus-limusiinilla.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vei keskiviikkona Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin ajelulle venäläisvalmisteisella panssaroidulla Aurus-limusiinilla.

Putin vierailee parhaillaan Pohjois-Koreassa, ja limusiini oli Putinin lahja Kimille. Lisäksi tämän kerrotaan saaneen teesetin.

Putinin kerrotaan saaneen puolestaan lahjaksi erilaisia itseään esittäviä taideteoksia. Asiasta kertoo Venäjän valtiollinen uutistoimisto Tass.

Jutun alussa olevalla  videolla näkyy, miten Putin hyppää limusiinin rattiin ja ajeluttaa Kimiä Pohjois-Korean pääkaupungin Pjongjangin mutkikkailla teillä.

Ajelu tapahtui sen jälkeen, kun Putin ja Kim olivat allekirjoittaneet sopimuksen maiden välisestä strategisesta kumppanuudesta.

Putinin mukaan sopimukseen sisältyy muun muassa kirjaus keskinäisestä avunannosta, jos toinen maa joutuu hyökkäyksen kohteeksi.

"Luksussedan"

Kimin uskotaan olevan innokas autoharrastaja, ja nyt lahjoitettu Aurus oli järjestyksessään toinen.

Ensimmäisen Auruksensa Kim sai Putinilta tämän vuoden helmikuussa sen jälkeen, kun Putin oli esitellyt virka-autonaan käyttämää Aurusta Kimille tämän vieraillessa Venäjällä syyskuussa.

Helmikuussa Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kuvaili Putinin silloin lahjoittamaa Aurusta täysikokoiseksi luksussedaninksi.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Matthew Miller ivaili Peskovin kommentille toteamalla, että ei suoraan sanottuna tiennyt, että on olemassa sellainen asia kuin venäläinen luksusauto.

Katso jutun alussa olevalta videolta, miten herrojen ajelu sujui.

Venäjän presidentti Vladimir Putin saapui vierailulle Pohjois-Koreaan 1:40
Putinin kone laskeutui Pohjois-Korean pääkaupunkiin Pjongjangiin tiistai-iltana Suomen aikaa.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat