Putin määräsi FSB:n valvomaan Kertshinsillan liikennettä – Zelenskyi: "Krimillä oli lauantaina pilvistä"

Videot puhuvat hädästä räjähdyksen jäljiltä: Satojen metrien autojonot pois Krimiltä, huoli tarvikepulasta kasvaa 1:31
Videot puhuvat hädästä räjähdyksen jäljiltä: Satojen metrien autojonot pois Krimiltä, huoli tarvikepulasta kasvaa.

Venäjällä presidentti Vladimir Putin on määrännyt maan turvallisuuspalvelu FSB:n valvomaan Krimin niemimaan Venäjään yhdistävän Kertshinsalmen sillan liikennettä. Silta vaurioitui lauantaina räjähdyksessä, jonka syynä oli Venäjän mukaan rekkapommi.

Räjähdyksen mahdollisena syynä on voinut olla myös isku sillan alta tai rakenteisiin sijoitetut räjähteet.

Silta avattiin viranomaisten mukaan liikenteelle uudelleen jo lauantaina, mutta toistaiseksi on epäselvää, kuinka paljon liikennettä sillä on.

Viranomaisten mukaan sillan vaurioituneiden osien korjaaminen aloitetaan välittömästi. Sukeltajien on määrä tutkia mahdollisia vedenalaisia vaurioita jo sunnuntaina aamulla, kertoi yleisradioyhtiö BBC.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Ukraina ei ainakaan toistaiseksi ole kertonut olevansa vastuussa iskusta, vaikka onkin verhotusti kertonut olevansa siitä tyytyväinen.

– Tänään ei ollut hullumpi päivä: maamme alueella oli enimmäkseen aurinkoista. Valitettavasti Krimillä oli pilvistä, vaikkakin siellä oli myös kuuma, Ukrainan presidentti Volodymyr  Zelenskyi sanoi päivittäisessä puheessaan myöhään lauantaina.

Kertshinsalmen 19 kilometriä pitkä silta valmistui vuonna 2018, neljä vuotta sen jälkeen kun Venäjä oli laittomasti liittänyt Krimin alueen itseensä.

Lue myös:

    Uusimmat