Mainos

Putin kehuu Helsingin kokouksen tuloksia – "Washington yrittää vain tuhota maiden suhteet"

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää Helsingissä alkuviikosta pidettyä huippukokousta suurimmalta osin menestyksenä, kirjoittaa venäläinen uutistoimisto Itar-Tass. Reuters taas kirjoittaa suoraviivaisemmin, että Putin syyttää Washingtonia halusta tuhota Helsinki-kokouksen positiivinen anti.

Vladimir Putin piti tänään tiedotustilaisuuden, johon osallistui pääosin venäläisiä suurlähettiläitä ja diplomaatteja.

Putinin mukaan tapaaminen Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin kanssa aloitti positiivisen muutoksen maiden suhteissa, vaikka jotkut voimat Washingtonissa yrittävätkin aliarvioida huippukokouksen tulokset. Putin kertoi tiedotustilaisuudessa, että tapaaminen poiki useita yhteisymmärryksiä.

– Tulemme näkemään ajan kanssa, miten nämä asiat etenevät, koska jotkut tahot Yhdysvalloissa yrittävät heikentää tapaamisen tuloksia, Putin ilmoitti.

Putinin mielestä Valkoisessa talossa ollaan ilmeisen halukkaita tuhoamaan suhteet Venäjään vain omien sisäpoliittisen intressien takia. Putin syytti samaisia voimia siitä, että nämä tahot ovat valmiita uhraamaan myös markkinamahdollisuudet ja työpaikat.

Putin totesi tilaisuudessa myös, että vaikka näkökulmat ovat vielä erilaisia, niin presidentit totesivat yhteisesti, että maiden väliset suhteet ovat monilta osin epätyydyttäviä ja jopa huonompia kuin Kylmän sodan aikana.

– Olisi naiivia odottaa ongelmien, jotka ovat kasautuneet vuosien aikana, raukeavan vain muutaman tunnin aikana. Kukaan ei edes odottanut sen tapahtuvan, mutta mielestäni pääsimme positiivisten muutosten alkuun, Putin totesi.

Lännessä kokousta on pidetty Putinin voittona. Trumpin lausunnot aiheuttivat Yhdysvalloissa jopa skandaalin, kun tämä totesi tiedotustilaisuudessa Helsingissä, että luottaa Putinin sanaan siitä, että Venäjä ei sekaantunut Yhdysvaltojen vuoden 2016 vaaleihin. Trump joutui korjailemaan sanojaan myöhemmin tiistaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.