Putin ja Shoigu jälleen lyhyen pöydän ääressä – Putin onnitteli joukkojaan Luhanskin "vapauttamisesta"

Venäjän presidentti Vladimir Putin on onnitellut tänään joukkojaan Luhanskin alueen "vapauttamisesta" Ukrainassa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Ukrainan asevoimat myönsivät eilen, että Lysytshanskin kaupungista on vetäydytty. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Venäjä on saanut haltuunsa koko Luhanskin alueen itäisessä Ukrainassa.

Putin onnitteli joukkoja televisioidussa tapaamisessa puolustusministeri Sergei Shoigun kanssa. Presidentin mukaan taistelijat ovat osoittaneet "rohkeutta ja sankaruutta".

Putin myös sanoi, että Luhanskia valloittaneiden joukkojen tulisi levätä ja nostaa taisteluvalmiuttaan, mutta muiden joukkojen tulisi jatkaa taistelua.

Aiempi istunto hämmensi

Putin ja Shoigu istuivat tutun lyhyen pöydän ääressä. Heidän aiempi istuntonsa huhtikuun lopussa herätti paljon huomiota, kun Putin esiintyi hyvin vaivaantuneen näköisenä.

Silloin Putin ikään kuin piteli itseään pystyssä pöydän kulmasta tukemalla ja liikutti oikeaa jalkaansa rauhattomasti. Putin vaikutti myös silminnähden uupuneelta, ja hänen ryhtinsä oli huono sekä pää painuksissa.

Reutersin välittämästä videokuvasta Putinin esiintyminen ei tällä kertaa selviä tarkemmin. Tilanteesta otetussa valokuvassa Putin näyttää kuitenkin aiempaa kertaa terävämmältä.

Aiempi tilanne lisäsi huhuja Venäjän johtajan terveydentilasta. Muun muassa tietoja Parkinsonin taudista alkoi liikkua. Huhuja ei kuitenkaan ole kyetty vahvistamaan.  

Katso video huhtikuulta: Asiantuntija laittoi merkille useita yksityiskohtia, joista huomaa Putinin muuttuneen olemuksen.

Asiantuntija laittoi merkille useita yksityiskohtia – Näistä seikoista huomaa, että Putin ei ole entisensä 2:02

Lue myös:

    Uusimmat