Putin hakee jatkokaudelle

Putin pyrkii näyttämään maailmalle, ettei Venäjää ole täysin hylätty 2:07
Katso: Venäjän presidentti Vladimir Putin on viime päivinä tavannut poikkeuksellisen aktiivisesti Persianlahden maiden johtajia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin asettuu ehdolle uudelle presidenttikaudelle. Putin kertoi päätöksestään armeijan kunniamerkkien jakotilaisuudessa Kremlissä tänään.

– Minulla on ollut erilaisia ajatuksia eri aikoina, mutta nyt on aika, jolloin päätös on tehtävä, Vladimir Putin sanoi seremoniassa.

– Aion asettua ehdolla Venäjän federaation presidentiksi. 

Putin kertoi päätöksestään puhuessaan armeijan johtoon kuuluvalle Artjom Zhogalle.

– Olemme hyvin iloisia siitä, että presidentti on kuullut toiveemme ehdolle asettumisesta. Koko Venäjä tukee häntä, Zhoga sanoi.

Myös Venäjän parlamentin ylähuoneen puhemies Valentina Matvijenko kommentoi asiaa.

– Presidenttimme ei ole koskaan vältellyt eikä välttele vastuullisia päätöksiä, minkä hän on jälleen tänään osoittanut. Hän osoitti sen historiallisen valinnan ja historiallisen haasteen hetkellä, Matvijenko lasketteli.

Tulevissa vaaleissa Putinilla ei ole merkittäviä vastaehdokkaita.

Venäjän keskusvaalilautakunta kertoi jo aikaisemmin tänään, että vaalit järjestetään kolmipäiväisinä. Äänestys alkaa 15. maaliskuuta ja päättyy 17. päivä.

Putin nousi Venäjän virkaa tekeväksi presidentiksi uudenvuodenaattona 1999, ja hänet valittiin ensimmäiselle presidenttikaudelleen keväällä 2000. Putin on sen jälkeen toiminut presidenttinä yhtäjaksoisesti lukuun ottamatta vuosia 2008–2012, jolloin hän oli pääministeri.

 

Lue myös:

    Uusimmat