Putin, Barbie vai Taylor Swift? He ovat ehdolla Time-lehden vuoden henkilöksi

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ehdolla Time-lehden vuoden henkilöksi 2023.  

Yhdysvaltalainen Time-lehti valmistautuu valitsemaan vuoden henkilön 2023. Lehti on suorittanut valinnan jo vuodesta 1927. 

Aikaisempina vuosina valituiksi ovat tulleet esimerkiksi ilmastoaktivisti Greta Thunberg, Paavi Franciscus, Saksan entinen liittokansleri Angela Merkel ja Yhdysvaltain nykyinen presidentti Joe Biden

Viime vuonna valinta kohdistui Ukrainan nykyiseen presidenttiin Volodomyr Zelenskyiin ja "Ukrainan henkeen". 

Taylor Swift, Barbie vai Putin?

Tämän vuoden listalla on nyt jäljellä yhdeksän finalistia. Ehdolla ovat esimerkiksi pop-laulaja Taylor Swift, Kuningas Charles ja Barbie. Heidän lisäkseen myös Venäjän presidentti Vladimir Putin

"Venäjän presidentti Vladimir Putin on toiminut joko Venäjän presidenttinä tai pääministerinä vuodesta 1999, hän jatkoi täysimittaista sotaa Ukrainassa toista vuotta. Putinin valtaa uhattiin lyhyesti Wagner-sotilaiden kapinan aikana, mutta hänen vaikutusvaltansa vain kasvoi kapinan lopuksi, kun palkkasotilaat solmivat sopimuksen Valkovenäjän presidentti AljaksandrLukashenkan kanssa. Wagner-sotilaiden johtaja Jevgeni Prigozhin kuoli myöhemmin lentokoneturmassa. Putin valittiin Timesin vuoden henkilöksi vuonna 2007 ja hän on ollut Timesin 100-listalla useita kertoja, mukaan lukien vuonna 2022," perustelut kuuluvat.

Timesin 100-lista on vuotuinen kooste maailman 100 vaikutusvaltaisimmasta henkilöstä. 

Time suorittaa valintansa sillä perusteella, millä tai kenellä oli eniten vaikutusta maailmaan kuluneen 12 kuukauden aikana - hyvässä tai pahassa.

Voittaja julistetaan keskiviikkona.     

Lue myös:

    Uusimmat