Putin antoi Kim Jong-unille lahjaksi luksusauton

Putin on antanut Pohjois-Korean Kim Jong-unille lahjaksi luksusauton.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on antanut Kim Jong-unille ylellisen venäläisen Aurus-limusiinin lahjaksi.

Kremlin mukaan Pohjois-Korean johtaja oli ilmaissut pitävänsä autosta, kun Putin esitteli sen hänelle Kimin Venäjän-vierailulla viime syyskuussa.

– Pohjois-Korea on naapurimme – läheinen naapurimme. Tulemme jatkamaan suhteidemme kehittämistä kaikkiin naapureihimme, mukaan lukien Pohjois-Korea, Kremlin tiedottaja DmItri Peskov sanoi tiistaina.

Venäjä on tiivistänyt suhteitaan Pohjois-Koreaan ja muihin Yhdysvaltoihin vihamielisesti suhtautuviin maihin Ukrainan sodan alkamisesta lähtien.

Venäläinen limusiini toimitettiin Kimille 18. helmikuuta, Pohjois-Korean virallinen KCNA-uutistoimisto kertoi.

Kimin sisko "ystävällisesti välitti Kim Jong-unin kiitokset Putinille ja sanoi, että lahja on selvä osoitus johtajien erityisistä henkilökohtaisista suhteista", KCNA raportoi.

Etelä-Korean ulkoministeriö sanoi seuraavansa tiiviisti Venäjän ja Pohjois-Korean yhteistyötä samalla kehottaen molempia maita noudattamaan YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmia.

Turvallisuusneuvoston pakotteet Pohjois-Koreaa vastaan kieltävät suoraan tai epäsuorasti kaikkien liikennevälineiden toimittamisen, myymisen tai siirtämisen Pohjois-Koreaan, mukaan lukien luksusautot, ministeriön tiedottaja Lim Soo-suk sanoi tiedotustilaisuudessa.

Autonvalmistajan mukaan Aurus on Venäjän ensimmäinen täysikokoinen luksussedan. Se on myös Putinin virka-auto.

Kimin uskotaan olevan innokas luksusautojen harrastaja, ja hänellä on kokoelma salakuljetettuja ulkomaalaisia ajoneuvoja.

Venäjän-vierailulle Pohjois-Korean johtaja saapui Maybach-limusiinilla, ja hänet on nähty myös useissa Mercedes-limusiineissa, Rolls-Royce Phantomissa ja Lexus-urheiluautossa, jotka kaikki kuuluvat YK:n turvallisuusneuvoston kiellettyjen luksustavaroiden joukkoon.

Pohjois-Koreassa valmistetut tekoripset voivat päätyä suomalaistenkin silmille 4:49
Katso myös: Pakotteita kierretään ovelasti: Pohjois-Koreassa valmistetut tekoripset voivat päätyä suomalaistenkin silmille

Lue myös:

    Uusimmat