Purra on tyytyväinen, että kännyköiden käyttö kouluissa on noussut julkisuuteen: "Yksi lempiaiheitani"

Purra: "Perussuomalaiset osallistuu vain sellaiseen hallitukseen, jossa esimerkiksi maahanmuutto selvästi kiristyy. Ei ole mitään piiloagendaa" 12:17
Katso Riikka Purran (ps.) tiedotustilaisuus kokonaisuudessaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo olevansa tyytyväinen, että kännyköiden käytön rajoittaminen peruskouluissa on noussut niin voimakkaasti julkiseen keskusteluun.

Purra sanoi, että tämä on yksi hänen lempiaiheistaan.

– Olemme sitä mieltä, että digilaitteita pitää voida rajoittaa ja ylipäätään tarkastella mobiililaitteiden aiheuttamia ongelmia kouluissa ja miksei muuallakin, hän sanoi Säätytalossa toimittajille maanantaina.

STT uutisoi lauantaina tietoihinsa viitaten, että hallitusneuvotteluissa on ollut esillä kännyköiden käytön rajoitus peruskouluissa.

Perussuomalaiset esitti kännykkäkieltoa oppitunneilla peruskouluissa jo vuonna 2019. Tämän kevään koulutuspoliittisissa vaalilinjauksissa puolue linjaa, että puhelimien pitäisi pysyä repussa koko koulupäivän.

Hallitusneuvotteluita vetävä Petteri Orpo (kok.) sanoi, että jättää kännykän käytön kiellon koulutuspolitiikan pöydän arvioitavaksi.

– Mutta näin kahden nuoren isänä olen kiinnittänyt huomiota siihen, että nykyään aikaa käytetään valtavat määrät laitteilla, hän sanoi.

Orpon mukaan on luonnollista, että se häiritsee koulupäivää ja oppitunteja, jos kännykän käyttöä ei pysty opettajien puolesta rajoittamaan. Hänen mukaansa suunta on oikea, ja katsotaan, millaiseen malliin päädytään.

Lue myös:

    Uusimmat