Mainos

Puominjatkeesta haetaan apua tasoristeyksiin

Ratahallintokeskus on ryhtynyt kokeilemaan tasoristeyksissä puominjatkeita. Kyseessä on halpa ratkaisu, jossa puolipuomin päähän kiinnitetään heijastimella varustettu lasikuituantenni.

Puominjatkeen tarkoituksena on ehkäistä autoilijoiden houkutusta kiertää alhaalla oleva puomi. -Kokeilusta saatu palaute on ollut hyvää. Lasikuitupiiskoja on nyt kolmessa tasoristeyksessä ja lisää on tarkoitus asentaa, sanoi ratahallintokeskuksen turvallisuusjohtaja Kari Alppivuori.

Puominjatkeet on toistaiseksi asennettu Juupajoen Lylyn, Humppilan sekä viimeksi Kärkölän Jutilan risteykseen, jossa on tänä vuonna menehtynyt jo kuusi ihmistä. Viiden kuolemaan johtaneen onnettomuuden syy oli kuljettajan piittaamattomuus alhaalla olevasta puomista. Vuoden alussa samassa paikassa menehtyi yksi ihminen täsmälleen samasta syystä.

Kärkölän onnettomuuden jälkeen tehtyjen selvitysten mukaan autoilijoiden piittaamattomuus ajokaistan sulkevasta puomista on hämmästyttävän yleistä. -Viimeksi viikko sitten oli Oriveden Salojärven tasoristeyksessä todella uhkaava tilanne. Autoilija lähti junan lähestymisestä huolimatta kiertämään alhaalla olevaa puomia. Hän ehti juuri ja juuri junan edestä pois rikkoen toisen puomin, kauhisteli turvallisuusjohtaja Kari Alppivuori.

Rautateiden tasoristeyksissä on luovuttu koko ajotien tukkivista puomeista, koska myös ne aiheuttivat vaaratilanteita autojen jäätyä täpärissä tilanteissa puomien väliin. Puolipuomiin asennettu piiska on jousen varassa, joten hätätilanteessa sen kohdalta voi ajaa. -Autoon jää kuitenkin naarmu, joten turhan päiten sen läpi ei toivottavasti ajeta. Jousen ansiosta jatke heijastimineen myös heiluu puomin laskeutuessa, joten sen uskoisi helpottavan havaitsemista, totesi Alppivuori.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.