Puolustusvoimien ex-komentaja: Ukraina voi pian uhata puolustukseen kaivautuneen Venäjän huoltoreittejä – Venäjä pelkää hyökkäystä Krimille

2:22
Pelkääkö Venäjä Ukrainan hyökkäystä kohti Krimiä? Näin Jarmo Lindberg arvioi asiaa.

Venäjän tavoite Ukrainassa vaikuttaa olevan puolustusasemiin kaivautuminen, arvioi Puolustusvoimien entinen komentaja, kenraali evp Jarmo Lindberg Uutisaamussa.

– Ei vaikuta siltä, että he olisivat mihinkään hyökkäykseen lähdössä, Lindberg arvioi.

Erityistä huomiota hän kiinnittää huomiota varustautumiseen Krimin suuntaisella rintamalla. Hänestä vaikuttaa siltä, että Venäjä katsoo todelliseksi uhaksi, että Ukraina lähtisi Dnepr-joen ylitse ja uhkaamaan Krimin suuntaa.

– Mutta kyllä se on talven aikaan Ukrainalle pitkä matka sinne Krimille mennä, Lindberg arvioi.

Kuravellin ja loskaisen kauden päättyminen pakkaseen voi Lindbergin mukaan tarjota Ukrainalle mahdollisuuksia nopeisiin operaatioihin maaston kautta, hän arvioi.

1:32
Kenraali evp Lindberg: Ukraina voi pian uhata puolustukseen kaivautuneen Venäjän huoltoreittejä.

Videolla Lindberg arvioi, miten Ukraina voi pian vakavasti uhata Venäjän huoltoreittiä ja logistiikkaa joukkojen etenemisen ja sen käyttämien aseiden avulla.

Varustus on kuitenkin sekä Venäjän että Ukrainan huolena. Ohjuksien, ammustarvikkeiden ja tykkien huollon lisäksi myös talvivarusteiden ja pimeänäkölaitteiden tarve on suuri.

Katso koko haastattelu MTV Katsomosta. Lindberg arvioi muun muassa, miten pakkanen puree joukkoja Ukrainan sotakentillä ja mitkä apuvälineet voivat antaa Ukrainalle etulyöntiaseman talven tullen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja