Puolukka-taatelirieskaset

Onko pakastimessasi puolukoita, jotka ovat jääneet käyttämättä? Entä joulunajalta jäljellä taatelia? Tässä on ohje käteville ja terveellisille rieskoille, joiden maussa yhdistyvät mukavasti hapan ja makea. Ohje on hiivaton ja kuitupitoinen, herkuttelun ei tarvitse olla aina epäterveellistä!

Puolukka-taatelirieskaset

Noin 20 kpl

  • 3 dl ruisjauhoja
  • 3 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1-1½ tl suolaa
  • 3 dl puolukoita hieman survottuna
  • 2 dl taatelirouhetta
  • 5 dl puolukkajogurttia (sopii niin normaali kuin rasvaton)
  • 3 rkl siirappia tai hunajaa (½ dl)
  • 3 rkl öljyä tai voisulaa (½ dl)

Tästä ohjeesta tulee kaksi pellillistä rieskasia, jos haluat vain pienen annoksen (n. 10 kpl) tee puoli ohjetta. Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään ja jatka sekoittaen muut aineet (survo puolukoita hieman, leikkaa taatelit rouheeksi) ohjeen järjestyksessä joukkoon. Ota taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperille uunipellille väljästi ja levitä ne mataliksi leipäsiksi. Paista n. 10-12 min 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti sellaisenaan tai esim. tuorejuuston kanssa. Maistuvia myös kylmänä, koska puolukka ja taateli säilyttävät rieskaset pidempään maukkaina.

VINKKI: ohjeen taatelin voi korvata myös rusinalla, leikkaa se pieneksi rouheeksi (vähintään rusinat puoliksi). Ja mikäli et halua makeutta, voit jättää taatelit tai rusinat kokonaan pois.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat