Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Puolukka-taatelirieskaset

Puolukka-taatelirieskat
Puolukka-taatelirieskatMyllyn Paras
Julkaistu 10.01.2008 09:16(Päivitetty 14.02.2008 15:04)

Onko pakastimessasi puolukoita, jotka ovat jääneet käyttämättä? Entä joulunajalta jäljellä taatelia? Tässä on ohje käteville ja terveellisille rieskoille, joiden maussa yhdistyvät mukavasti hapan ja makea. Ohje on hiivaton ja kuitupitoinen, herkuttelun ei tarvitse olla aina epäterveellistä!

Puolukka-taatelirieskaset

Noin 20 kpl

  • 3 dl ruisjauhoja
  • 3 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1-1½ tl suolaa
  • 3 dl puolukoita hieman survottuna
  • 2 dl taatelirouhetta
  • 5 dl puolukkajogurttia (sopii niin normaali kuin rasvaton)
  • 3 rkl siirappia tai hunajaa (½ dl)
  • 3 rkl öljyä tai voisulaa (½ dl)

Tästä ohjeesta tulee kaksi pellillistä rieskasia, jos haluat vain pienen annoksen (n. 10 kpl) tee puoli ohjetta. Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään ja jatka sekoittaen muut aineet (survo puolukoita hieman, leikkaa taatelit rouheeksi) ohjeen järjestyksessä joukkoon. Ota taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperille uunipellille väljästi ja levitä ne mataliksi leipäsiksi. Paista n. 10-12 min 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti sellaisenaan tai esim. tuorejuuston kanssa. Maistuvia myös kylmänä, koska puolukka ja taateli säilyttävät rieskaset pidempään maukkaina.

VINKKI: ohjeen taatelin voi korvata myös rusinalla, leikkaa se pieneksi rouheeksi (vähintään rusinat puoliksi). Ja mikäli et halua makeutta, voit jättää taatelit tai rusinat kokonaan pois.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Keuhkoahtaumataudin oireet hiipivät hiljalleen – parannuskeinoa ei ole, mutta etenemistä voi hillitäKäykö saunominen urheilusta? "Samanlaisia vaikutuksia"Onko lapsellasi tällaisia aterinsettejä? Vedetty myynnistäYksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohteluaTomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:44
    Keuhkosairaudet

    Keuhkoahtaumataudin oireet hiipivät hiljalleen – parannuskeinoa ei ole, mutta etenemistä voi hillitä

  • Eilen19:16
    Sauna

    Käykö saunominen urheilusta? "Samanlaisia vaikutuksia"

  • Eilen17:48
    Takaisinvedot

    Onko lapsellasi tällaisia aterinsettejä? Vedetty myynnistä

  • Eilen16:45
    Ruoka

    Yksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"

  • Eilen15:05
    Painonhallinta

    Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohtelua