Puolukka-marenkitorttu

Puolukoiden kirpeys ja marengin makeus ovat parhaimmillaan yhdessä.

Kauramurotaikina sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa, mutta voit käyttää myös valmista Pyöreää Piirakkataikinaa tai leipoa piirakkapohjan itse

1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g) tai
valmista taikina itse (ohje alla)
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
1½ dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
3 dl puolukoita
1 dl sokeria
3 valkuaista

Kauramurotaikinasta:

Ota Kauramurotaikina sulamaan levyt erilleen. Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Tai valmista oma taikina:

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot ja hiutaleet taikinaan. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle.

Molemmissa vaihtoehdoissa jatka seuraavasti:

Levitä puolukat piirakkapohjalle. Paista puolukkapiirakan pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 min.

Vatkaa kypsymisen aikana valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota torttu pois uunista n. 20 minuutin kuluttua ja levitä marenki tämän lähes kypsän tortun päälle varovasti tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista uunin keskiosassa 5-8 min niin kauan, että marenki saa kauniin värin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat