Puolitoista vuotta suljettuna ollut raja avataan – Yhdysvallat avaa myös maarajansa marraskuussa

2:36
Yhdysvalloissa rokottaminen koronaa vastaan on hidastunut rokotevastaisuuden myötä

Yhdysvallat avaa maarajansa rokotetuille vapaa-ajan matkustajille marraskuun alkupuolella, hallinnon jäsen kertoo medialle.

Meksikon ja Kanadan vastaiset rajat avataan ajoneuvoliikenteelle samaan aikaan, kun myös lentomatkustus Yhdysvaltoihin avautuu rokotetuille matkustajille, joilla on enintään kolme päivää aiemmin saatu negatiivinen koronatestitulos. Lentomatkustuksen avaamisesta ilmoitettiin jo syyskuussa.

Rajojen avautumisen tarkka päivämäärä kerrotaan myöhemmin.

Avaaminen tehdään kahdessa vaiheessa. Ensin rokotusta vaaditaan vain vapaa-ajan matkustajilta, kun taas välttämättömistä syistä matkustavat pääsevät maahan ilman rokotuksia kuten tähänkin asti. Tammikuusta lähtien rokotusta vaaditaan kaikilta maahan tulevilta.

Maahan pääsevät jatkossa ne ulkomaalaiset, jotka on rokotettu Yhdysvaltain tartuntatautiviraston CDC:n ja Maailman terveysjärjestön WHO:n hyväksymillä rokotteilla. Näin siis myös Astra Zenecan rokote kelpaa, vaikka sitä ei ole käytetty Yhdysvalloissa.

Raja suljettuna puolitoista vuotta

Yhdysvallat sulki maarajansa maaliskuussa 2020 ja sulki silloin rajansa myös muun muassa EU:sta ja Britanniasta tulevilta matkustajilta. Presidentti Donald Trumpin hallinnon aloittama rajasulku jatkui presidentti Joe Bidenin alaisuudessa.

Tiukat rajoitukset ovat vaikeuttaneet esimerkiksi perhesuhteiden hoitoa.

Nykyiset rajarajoitukset umpeutuvat 21. lokakuuta, joten niiden voimassaoloa täytyy jatkaa vielä kertaalleen ennen kuin uudet säännöt astuvat marraskuussa voimaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja