Puolet Suomen Tivolin liikevaihdosta katosi koronan myötä – hyppäsimme maailmanpyörään selvittämään, miten loppukesän käy

Puolet Suomen Tivolin liikevaihdosta katosi koronan myötä – tältä tivolissa nyt näyttää 5:14
MTV Uutiset maailmanpyörän kyydissä! Katso haastattelu, Suomen Tivoli kärsii valtavista tulonmenetyksistä koronaviruksen vuoksi.

Koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi Suomen Tivolin liikevaihdosta sulaa tänä vuonna noin puolet, arvioi Suomen Tivolin toimitusjohtaja Lulu Sariola.

Aurinko paistaa ja tivoli täyttyy pikkuhiljaa innokkaista huvittelijoista viikonlopun auringon paahteessa. Tänä vuonna Suomen Tivoli on pystytetty Pohjois-Suomen paikkakuntien maisemien sijasta Tuusulaan tivolin oman varikon pihalle.

Lulu Sariola kertoo MTV Uutisten haastattelussa maailmanpyörän huipulla, että tavallisena kesänä tivoli kiertää ympäri Suomen 12 eri paikkakunnalla, mutta tänä vuonna seikkaillaan vain viidellä paikkakunnalla: Jyväskylässä, Kuopiossa, Keravalla, Lahdessa ja Oulussa.

AVI:n ohjeita odotettiin kauan

Sariola kertoo, että tavallisesti yli kahteen miljoonaan euroon yltävän perheyrityksen liikevaihto tulee sulamaan puolella tänä vuona. Syynä tähän on myöhästynyt kiertueen aloitus.

– Aluehallintoviraston ohjastusta odotettiin turhan kauan, mitään päätöksiä ei voitu tehdä riittävän ajoissa. On nyt soudettu ja huovattu koko kevät, mitä tehdään. Pahin pelko oli se, ettei päästä täältä (Tuusulasta) mihinkään, Sariola harmittelee.

Pelko ei kuitenkaan käynyt toteen, kun koronatilanne vaikuttaa lukujen perusteella olevan helpottamaan päin. Ensi viikolla supistettu kiertue kirmaa 12 rekkalastillisen voimin viihdyttämään oululaisia.

– Nyt lähdetään kokeilemaan, jos vuosi olisi vielä pelastettavissa, Sariola sanoo.

Tivolissa huolehditaan hygieniasta ja turvaväleistä. Toimitusjohtaja vakuuttaa, ettei huvittelijoiden tarvitse olla koronasta huolissaan huvipuistossa asioidessaan, kunhan ohjeita noudatetaan.

Oho! Katso myös video Linnanmäeltä, MTV Uutiset Live kirmasi laitteisiin heti huvipuiston avauduttua perjantaina.

MTV hyppäsi Linnanmäen maisemajunan kyytiin – katso miltä poikkeusaikojen puisto näyttää yläilmoista 10:01
Hyppää kyytiin! Linnanmäen ovet avautuivat, MTV Uutiset Live kävi paikalla – katso, mikä oli tunnelma ja miltä huvipuistossa näytti

Lue myös:

    Uusimmat