Ovensa avaava huvipuisto PowerPark otti kovat suojatoimet käyttöön – työntekijöille visiirit

6:05
Linnanmäki avaa ovensa 12. kesäkuuta – näin huvipuistossa varaudutaan tulevaan kesään

Lauantaina ovensa avaavan PowerPark -huvipuiston työntekijöitä varustetaan koronakesään suojavisiireillä.

Härmässä sijaitseva huvipuisto PowerPark avaa ovensa kävijöille tulevana lauantaina.

Koronavirus tuo kuitenkin rajoituksia myös tämän huvittelukohteen toimintaan.

Koronarajoitusten vuoksi huvipuistoon otetaan tänä kesänä sisään korkeintaan 40 prosenttia maksimikapasiteetista kerrallaan ja ruuhkien estämiseksi PowerParkiin on luotu varausjärjestelmä, joka avautuu käyttöön torstaina.

– Jokaisen tulijan kannattaa varata huvittelupäivä ennakkoon verkkosivullamme. Tällä tavoin varmistetaan, että jokainen ilmoittautunut pääsee haluamanaan päivänä huvipuistoon, eikä kenenkään tarvitse tehdä turhaa reissua. Ennakkoon rannekkeensa hankkineiden kannattaa siis varata huvittelupäivä järjestelmästä erikseen, PowerParkin johtaja Mikko Kiviluoma kehottaa.

Kiviluoman mukaan kävijärajoituksen lisäksi niin jonotusalueilla, huvilaitteiden täyttämisessä kuin muuallakin PowerParkin alueella varmistetaan riittävä turvaväli merkein ja työntekijöiden ohjeistuksella. Myös käsienpesupisteitä lisätään eripuolille aluetta ja jokaisen laitteen sisään- ja uloskäynneille tuodaan näkyvästi käsidesipisteet.

Huvipuistossa ei oteta huomioon pelkästään kävijöiden turvallisuuttaa vaan myös työntekijöiden terveys ja hyvinvointi.

– Meillä on suuri vastuu työntekijöistämme ja esimerkiksi laitekäyttäjät saavat varustuksekseen suojavisiirit, Kiviluoma kertoo.

– Ohjeistamme myös aktiivisesti muun muassa kylttien ja kuulutusten avulla kaikkia kävijöitä oikeaoppisessa hygienian varmistamisessa. Tärkeää on muistaa, että oireisena ei lähdetä huvipuistoon.

Käytäntöön tulevat toimenpiteet on tiedotteen mukaan laadittu yhdessä muiden Suomen huvipuistojen ja kansainvälisen kattojärjestön IAAPA:n kanssa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja