Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Punaposkisia ruusunmarjoja

säilykepurkki
säilykepurkkiCopyright Alma Media Oyj 2001
Julkaistu 14.09.2001 14:38

Hanne kyseli vinkkejä ruusunmarjojen säilöntään. Ruusunmarjoista tuntuu tänä vuonna tulevan mukava sato, joten vinkit lienee tarpeen myös monelle muulle. Sato kerätään usein vasta kun pakkanen on hieman puraissut marjojen punaisia poskia.

Karoteeni- ja C-vitamiinipitoinen ruusunmarja on yhtä monipuolinen kuin mikä tahansa marja. Haastavinta niiden säilönnässä lienee kerääminen sekä siemenien kovertaminen halkaistuista marjoista. Vaihtoehtona on soseuttaa keitetyt marjat ja pusertaa tiheän siivilän läpi, jolloin lopputulokseksi saadaan samettinen sose.

Ruusunmarjasose


(n. 1,5 litraa)

2 l ruusunmarjoja
1 l vettä
(sokeria)

Poista ruusunmarjojen kannat ja keitä marjat pehmeiksi kiehuvassa vedessä. Puserra marjat tiheän siivilän tai sosemyllyn läpi. Mausta sose sokerilla ja pakasta.

Hillotut ruusunmarjat

Happaman makeita hillottuja ruusunmarjoja voi tarjota lihan tai kananlisäkkeenä.

1 l ruusunmarjoja
4 dl vettä
3/4 dl viinietikkaa
6 dl sokeria
4 mausteneilikkaa
1 pala kanelia


(inkivääriä)

Poista marjojen kannat. Halkaise marjat ja poista siemenet. Kiehauta hillokkeen muut ainekset ja lisää marjat kiehuvaan liemeen. Keitä muutama minuutti. Kaada pestyihin, kuumiin tölkkeihin. Sulje kannet ja säilytä viileässä.

Lisää aiheesta:

Mitä kuoleva pohtii viimeisinä hetkinään? Terhokodin johtaja kertooErikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?Tutkijoilta tyrmäys huipputarkalle 8K-televisiolle: Ei välttämättä tarjoa yhtään lisää terävyyttä – tässä syySuoraan töistä pikkujouluihin? Näin loihdit arkiasusta hetkessä juhlavammanLisää vireyttä syksyyn: Helppo teko voi piristää mieltäHelsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:52
    Kuolema

    Mitä kuoleva pohtii viimeisinä hetkinään? Terhokodin johtaja kertoo

  • 17:44
    Ruoka

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • 15:50
    Teknologia

    Tutkijoilta tyrmäys huipputarkalle 8K-televisiolle: Ei välttämättä tarjoa yhtään lisää terävyyttä – tässä syy

  • 14:15
    Kauneus ja tyyli

    Suoraan töistä pikkujouluihin? Näin loihdit arkiasusta hetkessä juhlavamman

  • 11:38
    Terveys ja hyvinvointi

    Lisää vireyttä syksyyn: Helppo teko voi piristää mieltä