Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Punaposkisia ruusunmarjoja

säilykepurkki
säilykepurkkiCopyright Alma Media Oyj 2001
Julkaistu 14.09.2001 14:38

Hanne kyseli vinkkejä ruusunmarjojen säilöntään. Ruusunmarjoista tuntuu tänä vuonna tulevan mukava sato, joten vinkit lienee tarpeen myös monelle muulle. Sato kerätään usein vasta kun pakkanen on hieman puraissut marjojen punaisia poskia.

Karoteeni- ja C-vitamiinipitoinen ruusunmarja on yhtä monipuolinen kuin mikä tahansa marja. Haastavinta niiden säilönnässä lienee kerääminen sekä siemenien kovertaminen halkaistuista marjoista. Vaihtoehtona on soseuttaa keitetyt marjat ja pusertaa tiheän siivilän läpi, jolloin lopputulokseksi saadaan samettinen sose.

Ruusunmarjasose


(n. 1,5 litraa)

2 l ruusunmarjoja
1 l vettä
(sokeria)

Poista ruusunmarjojen kannat ja keitä marjat pehmeiksi kiehuvassa vedessä. Puserra marjat tiheän siivilän tai sosemyllyn läpi. Mausta sose sokerilla ja pakasta.

Hillotut ruusunmarjat

Happaman makeita hillottuja ruusunmarjoja voi tarjota lihan tai kananlisäkkeenä.

1 l ruusunmarjoja
4 dl vettä
3/4 dl viinietikkaa
6 dl sokeria
4 mausteneilikkaa
1 pala kanelia


(inkivääriä)

Poista marjojen kannat. Halkaise marjat ja poista siemenet. Kiehauta hillokkeen muut ainekset ja lisää marjat kiehuvaan liemeen. Keitä muutama minuutti. Kaada pestyihin, kuumiin tölkkeihin. Sulje kannet ja säilytä viileässä.

Lisää aiheesta:

Samsungilta erikoinen tuotejulkistus: Tässä on "kolmesti aukeava" älypuhelinSuora palaute Alkon kyykkykuoharista: "Haisee pullonpalautusautomaatilta"Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissaParhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaanVantaalaisen koirapuiston melu on liikaa – "Sijainti ei ole täysin optimaalinen"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:16
    Puhelimet

    Samsungilta erikoinen tuotejulkistus: Tässä on "kolmesti aukeava" älypuhelin

  • Eilen18:57
    Halpa vs. kallis

    Suora palaute Alkon kyykkykuoharista: "Haisee pullonpalautusautomaatilta"

  • Eilen18:04
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • Eilen16:42
    Jouluruoka

    Parhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"

  • Eilen14:02
    Liikenneturvallisuus

    Suomalaisautoilijat myöntävät kyselyssä huolestuttavia seikkoja ajamisestaan