Punajuuririsotto ja Friteerattu selleri

Toimittaja Ari Malmberg

Punajuuririsotto


1 dl risottoriisiä
2 dl kasvislientä
1 dl punajuurimehua (tai 1 hyvin hienoksi raastettu punajuuri)

1. Kaada kattilaa kasvisliemi ja punajuurimehu, kuumenna kiehuvaksi.
2. Lisää joukkoon risottoriisi ja keitä kypsäksi miedolla lämmöllä 10-15 min.
3. Nosta kattila hellalta ja anna nesteen vetäytyä riisiin.

FRITEERATTU SELLERI



1 isohko juuriselleri
1l kasviöljyä friteeraukseen

1. Kuori selleri huolellisesti.
2. Leikkaa selleristä mahdollisimman ohuita suikaleita.
3. Kuumenna öljy noin 160-180 asteiseksi.
4. Friteeraa sellerisuikaleet kuten ranskanperunat kauniin ruskeiksi. Nosta ne talouspaperin päälle valumaan ja mausta suolalla.

LISÄKSI:

2 kuoripäällistä keltajuurta
1 pnt. rucolasalaattia
0,5dl balsamiviinietikkaa

1. Kypsennä keltajuuret kuorineen miedossa suolavedessä keittäen.
2. Kun keltajuuret ovat kysyneet nosta ne vedestä ja jäähdytä.
3. Kuori jäähtyneet keltajuuret ja siivuta mahdollisimman ohuiksi lastuiksi.
4. Kaada balsamiviinietikka kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kunnes n. 1/3 osa on haihtunut

ANNOKSEN VALMISTAMINEN:

Asettele lautaselle keltajuuriviipaleet kauniiseen viuhkaan. Nosta kuumaa punajuuririsottoa lautaselle punajuuri viipaleiden viereen. Asettele risoton päälle rucolasalaattia. Nosta rucolasalaatin päälle friteerattua juuriselleriä. Pirskottele ympärille balsamIviinietikkaa.

Lue myös:

    Uusimmat