Toimittaja Ari Malmberg
Punajuuririsotto
1 dl risottoriisiä
2 dl kasvislientä
1 dl punajuurimehua (tai 1 hyvin hienoksi raastettu punajuuri)
1. Kaada kattilaa kasvisliemi ja punajuurimehu, kuumenna kiehuvaksi.
2. Lisää joukkoon risottoriisi ja keitä kypsäksi miedolla lämmöllä 10-15 min.
3. Nosta kattila hellalta ja anna nesteen vetäytyä riisiin.
FRITEERATTU SELLERI
1 isohko juuriselleri
1l kasviöljyä friteeraukseen
1. Kuori selleri huolellisesti.
2. Leikkaa selleristä mahdollisimman ohuita suikaleita.
3. Kuumenna öljy noin 160-180 asteiseksi.
4. Friteeraa sellerisuikaleet kuten ranskanperunat kauniin ruskeiksi. Nosta ne talouspaperin päälle valumaan ja mausta suolalla.
LISÄKSI:
2 kuoripäällistä keltajuurta
1 pnt. rucolasalaattia
0,5dl balsamiviinietikkaa