Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Punajuurilimppu

Punajuurilimppu
Punajuurilimppu
Julkaistu 13.12.2012 14:49

Joulutunnelmaan pääsee leipomalla leipää jouluisin maustein. Leivän voi tehdä jo nyt pakastimeen joulua varten tai antaa lahjaksi vaikka pikkujouluissa.

Mausteisuutta korostaa piimäpohjaan tehty makeahko taikina. Punajuuri antaa makua ja tuo jouluisen värin limpulle.

Tässä taikinaan on tehty juuri, se tuo "käydessään" aromia taikinaan. Kun tehdään juuri, hiiva käy jo siinä. Helpoiten selviät, kun laitat taikinan vuokiin ja sitten vain kohoamaan ja kohotettu leipä uuniin.Samalla ohjeella saat pieniä leipäsiä, kun jaat taikinan muffinivuokiin, tällöin toki lyhyempi paistoaika.

2-3 kpl tai n. 15-20 pientä leipästä muffinivuokiin

Juuri:
5 dl piimää
50 g hiivaa
½ dl siirappia
500 g punajuurisosetta (kypsää)
6dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho, 360 g)

Taikina:
2-3 tl suolaa
2 tl fenkolia tai kuminaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
50 g voisulaa


6 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 360 g)

4 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja (240 g)

Voiteluun:
siirappia, vettä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi, punajuurisose ja 6 dl hiivaleipäjauhoja ja sekoita. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia niin, että se alkaa kuplia. Mikäli haluat enemmän makua taikinaan, anna juuren tekeytyä pidempään viileässä esim. jääkaapissa.

Valmista taikina lisäämällä juuritaikinaan suola, maustavat aineet, rasva ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että taikina jää melko löysäksi.

Laita taikinaa pitkiin tai renkaanmallisiin voideltuihin uunivuokiin tai leipä-, kakku- tms. vuokiin. Taikinaa riittää puoleen väliin asti vuokaa. Voit myös leipoa taikinasta heti alustuksen jälkeen 2-3 isoa leipää. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettyinä.

Pistele tai koristele pinta viilloin. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla 30-35 min kauniin ruskeiksi. Voitele leipien pintaa paiston aikana siirappivedellä.

Anna leipien jäähtyä ennen kumoamista.

VINKKI: Voit tehdä leipiä myös isohkoihin muffinivuokiin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä