Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Punajuurilimppu

Punajuurilimppu
Punajuurilimppu
Julkaistu 13.12.2012 14:49

Joulutunnelmaan pääsee leipomalla leipää jouluisin maustein. Leivän voi tehdä jo nyt pakastimeen joulua varten tai antaa lahjaksi vaikka pikkujouluissa.

Mausteisuutta korostaa piimäpohjaan tehty makeahko taikina. Punajuuri antaa makua ja tuo jouluisen värin limpulle.

Tässä taikinaan on tehty juuri, se tuo "käydessään" aromia taikinaan. Kun tehdään juuri, hiiva käy jo siinä. Helpoiten selviät, kun laitat taikinan vuokiin ja sitten vain kohoamaan ja kohotettu leipä uuniin.Samalla ohjeella saat pieniä leipäsiä, kun jaat taikinan muffinivuokiin, tällöin toki lyhyempi paistoaika.

2-3 kpl tai n. 15-20 pientä leipästä muffinivuokiin

Juuri:
5 dl piimää
50 g hiivaa
½ dl siirappia
500 g punajuurisosetta (kypsää)
6dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho, 360 g)

Taikina:
2-3 tl suolaa
2 tl fenkolia tai kuminaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
50 g voisulaa


6 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 360 g)

4 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja (240 g)

Voiteluun:
siirappia, vettä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi, punajuurisose ja 6 dl hiivaleipäjauhoja ja sekoita. Anna taikinajuuren käydä puolisen tuntia niin, että se alkaa kuplia. Mikäli haluat enemmän makua taikinaan, anna juuren tekeytyä pidempään viileässä esim. jääkaapissa.

Valmista taikina lisäämällä juuritaikinaan suola, maustavat aineet, rasva ja vaivaa sekaan jauhoja niin, että taikina jää melko löysäksi.

Laita taikinaa pitkiin tai renkaanmallisiin voideltuihin uunivuokiin tai leipä-, kakku- tms. vuokiin. Taikinaa riittää puoleen väliin asti vuokaa. Voit myös leipoa taikinasta heti alustuksen jälkeen 2-3 isoa leipää. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettyinä.

Pistele tai koristele pinta viilloin. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla 30-35 min kauniin ruskeiksi. Voitele leipien pintaa paiston aikana siirappivedellä.

Anna leipien jäähtyä ennen kumoamista.

VINKKI: Voit tehdä leipiä myös isohkoihin muffinivuokiin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?Nyt on hyvä joulukinkun kuorrute: "Nopea ja helppo"Voiko vatsa "räjähtää" joulusyömisen seurauksena? Tällaisia ähkyn seuraukset voivat ollaViikkohoroskooppiVaro, ettet pilaa silmälasejasi ruokaa laittaessasi – "Yleisin syy siihen, että laseissa näkyy vaurioita"Kuinka monta piparia on turvallista syödä? Yhdessä mausteessa piilee vaara

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:43
    Jouluruoka

    Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?

  • 08:09
    Jouluruoka

    Nyt on hyvä joulukinkun kuorrute: "Nopea ja helppo"

  • 06:44
    Vatsavaivat

    Voiko vatsa "räjähtää" joulusyömisen seurauksena? Tällaisia ähkyn seuraukset voivat olla

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:02
    Silmälasit

    Varo, ettet pilaa silmälasejasi ruokaa laittaessasi – "Yleisin syy siihen, että laseissa näkyy vaurioita"