Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Punainen silakkakeitto ja köyhät ritarit 30.11.1999

Julkaistu 29.05.2001 14:02

toim. Kati Nappa

7-8 dl vettä + 1-2 kalaliemikuutiota
1 prk tomaattimurskaa
(basilikalla ja oreganolla maustettua)
(2-3 valkosipulinkynttä)
1 pss kasvissuikaleita
runsas 1/2 pss (300-400g) peruna-sipulisuikaleita
300 g silakkafileitä tai muuta ruodotonta kalaa
mustapippuria timjamia persiljaa,
basilikaa
Kiehauta vesi, kalaliemikuutio ja tomaattimurska. Lisää joukkoon suikaloidut valkosipulinkynnet sekä kasvis- ja perunasuikaleet. Keitä hauduttaen 8-10 min. Mausta timjamilla ja mustapippurilla. Paloittele silakkafileet 3-4 osaan saksilla ja lisää keittoon.
Anna hautua muutama minuutti. Älä keitä etteivät kalapalat hajoa. Tarkista maku. Ripottele keittoon runsaasti tuoretta basilikaa ja/tai persiljaa. Tarjoa seuraksi leipää ja jälkiruoaksi köyhiä tai rikkaita ritareita.

Rikkaat/köyhät ritarit


8 viipaletta pullapitkoa tai
ranskanleipää (kuivahtanutkin käy)
1 muna runsas
2 dl maitoa
paistamiseen:
margariinia tai voita
pinnalle:
hilloa tai pakastemarjasurvosta ja


kermavaahtoa, jäätelöä, jogurttia tai

vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Vatkaa muna ja maito hyvin sekaisin. Kasta viipaleet munamaitoon ja paista pannulla molemmin puolin. Nosta tarjoiluvadille ja levitä päälle hilloa tai survosta ja koristele halutessasi nokareella kermavaahtoa tai vastaavaa.

Lisää aiheesta:

Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erotSyötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstäLöytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässäShein poisti lapsen näköiset seksinuket sivuiltaan – halpakauppasivustot syynissä Ranskassa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • 06:38
    Sydänterveys

    Syötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstä

  • Eilen18:55
    Videopelit

    Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"

  • Eilen17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • Eilen16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä