Punainen silakkakeitto ja köyhät ritarit 30.11.1999

toim. Kati Nappa

7-8 dl vettä + 1-2 kalaliemikuutiota
1 prk tomaattimurskaa
(basilikalla ja oreganolla maustettua)
(2-3 valkosipulinkynttä)
1 pss kasvissuikaleita
runsas 1/2 pss (300-400g) peruna-sipulisuikaleita
300 g silakkafileitä tai muuta ruodotonta kalaa
mustapippuria timjamia persiljaa,
basilikaa
Kiehauta vesi, kalaliemikuutio ja tomaattimurska. Lisää joukkoon suikaloidut valkosipulinkynnet sekä kasvis- ja perunasuikaleet. Keitä hauduttaen 8-10 min. Mausta timjamilla ja mustapippurilla. Paloittele silakkafileet 3-4 osaan saksilla ja lisää keittoon.
Anna hautua muutama minuutti. Älä keitä etteivät kalapalat hajoa. Tarkista maku. Ripottele keittoon runsaasti tuoretta basilikaa ja/tai persiljaa. Tarjoa seuraksi leipää ja jälkiruoaksi köyhiä tai rikkaita ritareita.

Rikkaat/köyhät ritarit


8 viipaletta pullapitkoa tai
ranskanleipää (kuivahtanutkin käy)
1 muna runsas
2 dl maitoa
paistamiseen:
margariinia tai voita
pinnalle:
hilloa tai pakastemarjasurvosta ja
kermavaahtoa, jäätelöä, jogurttia tai
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Vatkaa muna ja maito hyvin sekaisin. Kasta viipaleet munamaitoon ja paista pannulla molemmin puolin. Nosta tarjoiluvadille ja levitä päälle hilloa tai survosta ja koristele halutessasi nokareella kermavaahtoa tai vastaavaa.

Lue myös:

    Uusimmat