toim. Kati Nappa
7-8 dl vettä + 1-2 kalaliemikuutiota
1 prk tomaattimurskaa
(basilikalla ja oreganolla maustettua)
(2-3 valkosipulinkynttä)
1 pss kasvissuikaleita
runsas 1/2 pss (300-400g) peruna-sipulisuikaleita
300 g silakkafileitä tai muuta ruodotonta kalaa
mustapippuria timjamia persiljaa,
basilikaa
Kiehauta vesi, kalaliemikuutio ja tomaattimurska. Lisää joukkoon suikaloidut valkosipulinkynnet sekä kasvis- ja perunasuikaleet. Keitä hauduttaen 8-10 min. Mausta timjamilla ja mustapippurilla. Paloittele silakkafileet 3-4 osaan saksilla ja lisää keittoon.
Anna hautua muutama minuutti. Älä keitä etteivät kalapalat hajoa. Tarkista maku. Ripottele keittoon runsaasti tuoretta basilikaa ja/tai persiljaa. Tarjoa seuraksi leipää ja jälkiruoaksi köyhiä tai rikkaita ritareita.
Rikkaat/köyhät ritarit
8 viipaletta pullapitkoa tai
ranskanleipää (kuivahtanutkin käy)
1 muna runsas
2 dl maitoa
paistamiseen:
margariinia tai voita
pinnalle:
hilloa tai pakastemarjasurvosta ja