Mainos

Puhdasta jälkeä ekologisilla siivousuutuuksilla

Pienillä valinnoilla on suuri merkitys. Luomuruoka, kierrätys ja kimppamatkustaminen ovat jo monelle tuttuja tapoja huolehtia ympäristöstä – nyt vihreätrendi näkyy myös siivouksessa.

Vileda toi tammikuussa markkinoille ympäristöystävällisen Vileda Naturals -tuotesarjan. Sarjan kaikki tuotteet on valmistettu ympäristöä säästäen: niiden valmistuksessa on käytetty uusiutuvia luonnonvaroja ja kierrätysmateriaaleja, kuten puuvillaa, pellavaa, selluloosaa, kierrätysterästä- ja muovia.

Vileda Naturals -uutuussarjan tausta-ajatuksena on, että pienillä valinnoilla voi tehdä arjesta vihreämmän. Uuden sarjan tuotteet tekevät siivoamisesta entistä ympäristöystävällisempää – tuotteet on valmistettu kestävän kehityksen mukaisesti.

Siivouskaapissa vihertää

Vihreään Vileda Naturals -sarjaan kuuluu: yleis-, lattia- ja talousliina, liuskamoppi ja -sanko, levymoppi sekä lattiaharja. Naturals moppeihin on saatavilla myös vaihtomopit, jotka sopivat Viledan vastaaviin, punaisiin moppeihin.

Kaikki tuotteet on valmistettu siten, että niiden valmistusmateriaaleista mahdollisimman suuri osa – tai jopa kokonaan - on uusiutuvia luonnon- ja kierrätysmateriaaleja.

Liinat ovat 100 % luonnonmateriaalia: maissitärkkelyksestä valmistettua PLA:ta, selluloosaa ja puuvillaa ja talousliina on valmistettu täysin biohajoavasta materiaalista, joten sen voi heittää biojätteeseen tai kompostiin.

Levymopin ja liuskamopin varsien valmistuksessa on käytetty kierrätysterästä, moppipäissä on käytetty selluloosaa, PLA:ta, kierrätyspolyesteriä ja puuvillaa.

Sangossa on käytetty kierrätettyä muovia ja harjan harjakset on valmistettu 100 % kierrätysmuovista. Kaikkien varsien valmistuksessa on käytetty kierrätysterästä. Kaikkia tuotteita ei voida täysin valmistaa kierrätysmateriaaleista, sillä tuotteista ei tulisi riittävän kestäviä tai kierrätysraaka-aineiden saatavuus on vielä liian rajattua.

Kestävän kehityksen puolesta

Vastuullisena yrityksenä Vileda on sitoutunut kestävään kehitykseen muun muassa hiilidioksidipäästöjen vähentämisellä, jätteiden tehokkaalla käsittelyllä ja kierrätyksellä sekä ekotehokkaiden materiaalien suosimisella.

Viledan tuotteet tunnetaan pitkäikäisyydestään, sillä käytetyt materiaalit eivät ole pelkästään ympäristöystävällisiä vaan myös kestäviä ja tehokkaita.

Vileda lanseerasi mikrokuituiset tuotteet jo 1990-luvulla. Mikrokuituliinojen ja -moppien ympäristöystävällisyys perustuu siihen, että ne pinttyneen ja rasvaisen lian ilman jopa ilman puhdistusaineita. Viledan kaikki Wettex-liinat puolestaan on valmistetut 100 % luonnonmateriaaleista, eli ne ovat biologisesti hajoavia.

Viledan missiona on tarjota kuluttajille kattava siivousvälinevalikoima, jonka valmistuksessa ja materiaaleissa otetaan huomioon kestävä kehitys ja ympäristön hyvinvointi.

Vihreitä siivousvinkkejä:

1. Käytä siivouksessa vähän vettä, se on ekologisuuden lisäksi myös hygieenistä. Mikäli käytät puhdistusaineita, niin valitse ympäristöystävällinen vaihtoehto. Älä yliannostele aineita!

2. Siivoa säännöllisesti, niin lika ei pääse pinttymään etkä tarvitse voimakkaita puhdistusaineita.

3. Sekoita ympäristöystävällistä puhdistusainetta ja vettä valmiiksi suihkepulloon, niin sinulla on valmiina puhdistusaine, joka sopii useimmille kodin pinnoille.

4. Kalkkia kaakeleissa, wc:ssä tai pesualtaassa? Kalkkitahrat poistat helposti etikalla. Anna etikan vaikuttaa hetki ja hankaa naarmuttamattomalla sienellä tai liinalla. Huuhtele puhtaaksi.

5. Bakteerit ja homesienet viihtyvät kosteudessa ja lämmössä, joten kuivaa aina käytön jälkeen kodin pinnat kuten tiskipöytä sekä kylpyhuoneen lattia suihkun jälkeen.

6. Käytä laadukkaita, pestäviä ja kestäviä moppeja ja liinoja, niin sinun ei tarvitse ostaa uusia jatkuvasti. Luonto kiittää kuten myös kukkarosi.

7. Suosi siivousvälineitä, joiden valmistuksessa on käytetty uusiutuvia ja kierrätettyjä materiaaleja. Näin voit säästää luonnonvaroja.

Artikkelin tarjoaa: Vileda

Kuvat: Vileda

Artikkelin tarjoaa:
Vileda

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.