Mainos

PT:n Ojala vetoaa liittojen vastuullisuuteen

Palvelutyönantajat on pettynyt palkansaajapuolen esittämiin palkkavaatimuksiin. Työnantajajärjestön mukaan ammattiliittojen on aika lunastaa puheensa vastuullisuudesta.

-Liitoilla on nyt mahdollisuus näyttää, että ne pystyvät tekemään Emu-oloihin sopivia palkkaratkaisuja. Jos liitot toimivat viisaasti, lopputulos voi olla yhtä hyvä kuin siinä tapauksessa, että ratkaisut olisi tehty keskitetysti, PT:n toimitusjohtaja Arto Ojala katsoo.

PT toivoo tulokierroksen ensimmäisten sopimusten tekijöiden joukkoon myös yksityisiä palvelualoja. Näin työmarkkinoille syntyisi laaja, uskottava ja pitävä palkkalinja. PT:n hallitus vetoaa edelleen sellaisten palkkaratkaisujen puolesta, jotka jättäisivät hallitukselle tilaa tehdä päätöksiä keventävää palkkaverotusta. -Se on paras vaihtoehto palkansaajien ostovoiman ja työllisyyden kannalta. Muussa tapauksessa verotus uhkaa nousta kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle.

Työn hinnan ja käteen jäävän tulon erotus on niin suuri, että tätä verokiilaa on pakko kaventaa alentamalla tuloverotusta ja työnantajan välillisiä kustannuksia, Ojala viestitti PT:n hallituksesta maanantaina. PT:n hallitus arvosteli myös vaatimuksia työajan lyhentämisestä ja työvoiman käytön rajoituksista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.