Prinssi Charles seuraa poikiensa viitoittamaa tietä – tapasi herttuatar Camillan kanssa Lontoon ukrainalaisyhteisön jäseniä

Ison-Britannian kuninkaalliset ovat jakaneet poikkeuksellisia kannanottoja Ukrainan sodasta. Prinssi Charles ja herttuatar Camilla osoittivat tukensa ukrainalaisille tapaamalla Lontoon ukrainalaisyhteisön jäseniä.

Ison-Britannian prinssi Charles sekä herttuatar Camilla tapasivat keskiviikkona Lontoossa asuvia ukrainalaisia ja osoittivat tukensa heille Venäjän hyökkäyksen vastarinnassa, kirjoittaa People.

Lue uusimmat tiedot Ukrainan sodasta.

Tuleva hallitsijapari vieraili Ukrainan katolisessa katedraalissa Lontoossa, jossa he tapasivat muun muassa joukon koululaisia ja heidän äitejään, ukrainalaisen yhteisön johtajia, vapaaehtoisia sekä prinssin hyväntekeväisyysjärjestöjen johtajia.

Charles ja Camilla sytyttivät vierailunsa aikana katedraalissa kynttilät ja laskivat auringonkukkia alttarille. Auringonkukka on Ukrainan kansalliskukka.

Varsinkin Camilla vaikutti Peoplen mukaan herkistyneeltä vierailun aikana. Herttuatar muun muassa lohdutti Ukrainan Ison-Britannian suurlähettilään vaimoa halaten tätä ja kertomalla tälle, että he rukoilevat ukrainalaisten puolesta.

William ja Harry perheineen ottivat myös kantaa

Prinssi Charles ja herttuatar Camilla jakoivat vierailustaan useita kuvia ja videoita Instagram-tililleen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ajatuksemme ja rukouksemme, niin riittämättömiä kuin ne ovatkin, ovat kaikki kanssanne näinä kriittisinä aikoina, prinssi Charles kirjoittaa jakotekstissä.

Kuninkaallisilla ei ole yleensä tapana kommentoida politiikkaa, mutta myös Charlesin lapset puolisoineen ovat ottaneet poikkeuksellisesti kantaa Ukrainan tilanteeseen.

Prinssi William ja herttuatar Catherine taas kertoivat Twitterissä kohtaamisestaan Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin ja tämän vaimon kanssa. Myös William ja Catherine vakuuttivat seisovansa presidentin ja kaikkien ukrainalaisten rinnalla.

Lähde: People

Katso myös: Prinssi Charles ei pelkää ottaa kantaa puolustamiensa asioiden ja ihanteiden puolesta

Prinssi Charles puolusti vastuullista metsäteollisuutta ja vaati ilmastotekoja puheessaan yritysjohtajien tapahtumassa 2:09

Lue myös:

    Uusimmat