Presidenttiehdokas Olli Rehn: Ei Naton ydinaseita Suomeen

Olli Rehnin keinot menestykseen 12:10
Katso video: Kriisin tullessa omasta puolustustuksestaan vastaa ennen kaikkea Suomi, näkee Olli Rehn.

Suomen pankin pääjohtaja Olli Rehn pitäisi presidenttinä ydinaseet poissa Nato-Suomesta. Presidenttiehdokkuudestaan hieman ennen juhannusta virallisesti ilmoittanut Rehn muistuttaa Huomenta Suomen haastattelussa, että kriisin tullen omasta alueellisesta puolustuksesta vastaa ensisijaisesti Suomi itse. 

Rehn aikoo hakea ehdokkuutta Tasavallan parhaaksi ry-nimisen valitsijayhdistyksen kautta.

– Koko Naton toimintaan liittyy tietysti ydinasepelote. Se ei tarkoita sitä, että Suomeen tulisi ydinaseita. En usko, että Naton puoleltakaan sitä haluttaisiin.

Rehn korostaa, että Suomessa syntynyt laaja käsitys siitä ettei tänne ole mitään syitä sijoittaa ydinaseita. Presidenttiehdokkaan mukaan tämä näkemys ymmärretään myös liittolaisten puolella. 

– Toivon, että saamme liittolaisten vahvan tuen ja saamme Suomeen muita Naton toimintoja, Rehn sanoo.

Hänen mukaansa Suomen geopoliittisessa asemassa Venäjän kysymys on tärkeä, ja nyt on tärkeä olla täysipainoisesti Nato-jäsenmaa, ilman kommervenkkejä.

"En usko sisällissotaan"

Suomen pankin pääjohtaja pohtii, että juhannuksen konflikti Venäjällä oli eriskummallinen, mutta hyvin vakava tapahtuma. 

– Kyseessä on ilmeinen valtakamppailu, jonka viimeistä näytöstä ei olla nähty. 

– En lähtisi vielä spekuloimaan Venäjän sisällissodalla, vaikka sekin on mahdollista. Venäjän tapahtumilla on aina ollut suuret heijastusvaikutukset Suomen asemaan ja näkymiin, Rehn pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat