Presidentti Niinistö tiedustelu-uutisoinnista: Uutta tiedustelulakia olisi nyt hyvä viedä eteenpäin

2:11

Sauli Niinistön mielestä tiedustelulain pitäisi nyt edetä, jotta tietovuotoja ei tapahtuisi tulevaisuudessa.

Helsingin Sanomat julkaisi eilen artikkelin, jossa kerrottiin Puolustusvoimien sotilastiedustelusta ja Tikkakoskella sijaitsevan Viestikoekeskuksen toiminnasta. Artikkelin lähteinä oli käytetty salaisia asiakirjoja.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää huolestuttavana, että asiakirjoja on vuodettu lehdistölle. Niinistöä huolestuttaa myös se, että tiedossa ei ole, mitä tietoja Helsingin Sanomien hallussa on ja mitä he aikovat julkaista.

Niinistö ei kuitenkaan usko, että vastaavanlaisia tietovuotoja tullaan näkemään tulevaisuudessa. 

– Nämähän ovat aika vanhoja asiakirjoja. Tietysti vähän ihmetyttää, että missä nämä tiedot ovat olleet kymmenen vuoden ajan. Minulle on kerrottu, että tämä tietojen käsittely ja niiden säilytystapa on huomattavasti kehittynyt noista ajoista.

Niinistön mielestä valmisteilla olevaa uutta tiedustelulakia olisi hyvä viedä nyt eteenpäin. On helpompi toimia, kun on selvät rajat, hän perustelee.

Niinistö toivoo, että asiakirjavuoto vauhdittaisi asian etenemistä.

– Minusta on hyvä, jos saataisiin tiedustelulaki aikaiseksi. Sehän raamittaisi aika paljon toimintaa. Sikäli kun olen ymmärtänyt, laissa on myöskin tarkoitus luoda valvontamekanismeja ja ne kaikki palvelevat myöskin tuota.

Venäjällä asiakirjavuodosta on uutisoitu laajasti tänään, mutta Niinistö ei usko, että tällä olisi mitään vaikutuksia Suomeen.

1:33

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja