Presidentti Niinistö tapasi Japanin pääministerin – Jenni Haukio edusti sädehtivänä Muumi-teemapuistossa

Jenni Haukio tutustui Muumipuistoon Japanissa 1:55
Jenni Haukio tutustui Muumipuistoon Japanissa – hymyileväisen rouvan rintapielessä kiinni ollut Pikku Myy -koriste kiinnitti tarkkasilmäisten huomion.

Presidentti Sauli Niinistö on tavannut Japanin pääministerin Shinzo Aben aamulla Suomen aikaa. Presidentin puoliso Jenni Haukio edusti Muumi-teemapuistossa. 

Niinistö ja Abe keskustelivat presidentin kanslian mukaan muun muassa teknologiasta, kaupasta ja innovaatioista. Niinistö tapasi myös Romanian presidentin Klaus Iohannisin.

Samaan aikaan rouva Jenni Haukio vieraili toisaalla.

Hannon taajamaan, alle 100 kilometrin päässä Tokiosta, on avattu 20 hehtaarin kokoinen Muumi-teemapuisto. Mittavan puiston rakentamiseksi on hyödynnetty Tove Janssonin kulttuuriperintöä.

– Me ymmärrämme alkuperäisen muumitarinan ja haluamme huolehtia pienistäkin yksityiskohdista Niistä voi saada käsityksen muumitalossa. Keräsimme pieniä esineitä suomalaisilta kirpputoreilta, Muumi-puiston taiteellinen johtaja Arisa Kawasaki kertaa.

Niinistö ja Haukio osallistuvat keisarin kruunajaisiin

Presidentti Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio osallistuvat Japanissa myös keisari Naruhiton kruunajaisiin. Kruunajaisseremonia pidetään keisarillisessa palatsissa. Keisaripari isännöi myös juhlapäivällisen.

Sen sijaan suurta juhlaparaatia on lykätty toissa viikonloppuna Japaniin iskeneen Hagibis-taifuunin vuoksi. Taifuuni tappoi lähes 80 ihmistä.

Juttua päivitetty 21.10.2019: lisätty Muumi-teemapuiston taiteellisen johtajan kommentti videon kera. 

Lue myös:

    Uusimmat