Mainos

Presidentti Niinistö: On hätkähdyttävää, että aivan EU:n kynnyksellä yritetään sotilasvallankaappausta

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön mukaan on hätkähdyttävää, että Turkissa, eli aivan EU:n kynnyksellä, yritetään sotilasvallankaappausta.

Sauli Niinistön mukaan on itsestään selvää, että Suomi tukee Turkin demokraattisilla vaaleilla valittua hallintoa.

– Lähipäivät, -viikot ja -kuukaudet vasta näyttävät sen, mihin nyt purkautunut epävakaus johtaa niin Turkissa kuin sen lähialueilla. En näe välittömiä vaikutuksia Euroopan turvallisuustilanteeseen, vaikkakin kaikki lisääntyvä epävakaus, jo aiemman epävakauden päälle, on huolestuttavaa, Niinistö toteaa tiedotteessaan.

– Toivon, että Turkin tilanne vakiintuu mahdollisimman pian. Parhaassa tapauksessa maan poliittisilla toimijoilla on nyt mahdollisuus löytää jotain yhteistä lähtökohtaa.

”Erdogan vaikutti viikko sitten huolestuneelta”

Niinistön mukaan Turkin presidentti vaikutti viikko sitten aiempaa huolestuneemmalta maansa tilanteesta. Niinistö kertoi Ylellä, että hänestä huoli näkyi miehen olemuksesta. Turkin presidentti ei kuitenkaan puhunut vallankaappauksen mahdollisuudesta.

Niinistö tapasi Recep Tayyip Erdoganin Varsovassa Nato-huippukokouksen yhteydessä.

Niinistön mukaan Turkin vallankaappausyrityksellä ei ole välitöntä vaikutusta EU:n turvallisuuteen vaikka se tuokin epävakauden signaalin lähelle unionia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.