Media: Turkissa lähes 200 sotilasta määrätty pidätettäväksi vuoden 2016 vallankaappauksesta

Istanbulin syyttäjänvirasto Turkissa on antanut pidätysmääräykset yli 170:stä asevoimien aktiivipalveluksessa olevasta sotilaasta, kertoo Turkin valtiollinen uutistoimisto Anadolu uutismedia Al Jazeeran mukaan. Pidätettäväksi on määrätty niin maavoimien, laivaston kuin ilmavoimienkin sotilaita.

Lisäksi Izmirin kaupungin syyttäjänvirasto on määrännyt 20 palveluksessa olevan sotilaan sekä viiden entisen sotilaan ja kymmenen siviilin pidätyksen.

Mediatietojen mukaan pidätysten syynä ovat sotilaiden epäillyt kytkökset verkostoon, jota syytetään vuoden 2016 epäonnistuneen vallankaappauksen järjestämisestä.

Pidätettävien joukossa on korkea-arvoisia upseereita. Tiettävästi joukossa on yksi eversti, kaksi everstiluutnanttia, viisi majuria, seitsemän kapteenia ja sata luutnanttia. Myös useita siviilejä on määrätty pidätettäväksi.

Turkin hallitus on syyttänyt noin 300 ihmisen kuolemaan johtaneesta vallankaappausyrityksestä Yhdysvalloissa asuvaa lahkojohtajaa Fethullah Gulenia. Yritystä seuranneina vuosina on pidätetty kymmeniätuhansia ihmisiä, jotka on vangittu ilman oikeudenkäyntiä.

Lisäksi monia asevoimien jäseniä ja virkamiehiä on erotettu. Presidentti Recep Tayyip Erdoganin hallintoa on syytetty vallankaappausyrityksen käyttämisestä keppihevosena toisinajattelijoiden eliminoimiseen. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja