Presidentti Niinistö kommentoi pipolätkäotteluaan: "Yritin pysyä perässä" – ilmaisi myös huolensa lauhasta talvesta ja ilmastonmuutoksesta

1:33
Presidentti Niinistö kommentoi maalitonta pipolätkäotteluaan – väistää kysymyksen Aaro-pojasta naurahtaen

Tappio tuli, mutta pelithän olivat ihan kivoja, tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Helsingin Brahenkentällä pelattua pipolätkäottelua MTV Uutisille.

Katso videolta koko haastattelu!

Presidentti kertoo tämän olevan kuudes kerta, kun hän osallistuu vuosittaiseen pipolätkäturnaukseen.

Viime vuonna presidentti onnistui tekemään peräti kaksi maalia. Tänä vuonna maaleja ei kuitenkaan syntynyt.

– Yritin pysyä perässä, presidentti arvioi omaa suoritustaan.

"Törmäsin aika outoon ilmiöön..."

Brahen kentän pipolätkäturnaus järjestetään muistutukseksi ilmastonmuutoksesta. Takana on ajatus siitä, ettei suomalaisten suosikkilajia pääse enää harrastamaan ulkojäillä, jos talvet lämpenevät ilmastonmuutoksen myötä.

Tänäänkin pipolätkäottelu pelattiin tekojäällä. Presidentti kertoo olevansa huolissaan lauhasta talvesta ja ilmastonmuutoksesta.

– Törmäsin aika outoon ilmiöön pariinikin kertaan tässä, kun on tullut käytyä etelässä, ensin Jerusalemissa ja sitten Puolassa, presidentti päivittelee.

– Yleensä menee niin päin, että suomalainen etelään mennessä kohtaa lämmintä. No meillä oli lähtiessä +8 astetta ja Tel Avivissa oli +3. Vähän ovat maailmankirjat sekaisin.

Väisti toimittajan kysymyksen Aarosta

Niinistö näkee tällaiset tapahtumat yhtenä keinona taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

– Yhä useammat alkavat ottaa tosissaan ja toimia myöskin, Niinistö sanoo. 

Presidentiltä udeltiin myös jälkipolvien talviharrastuksista. Kysymykseen siitä, onko presidentin kaksivuotias Aaro-poika jo kokeillut luistimia jaloissaan, ei kuitenkaan saatu vastausta. 

Presidentti ei ole juurikaan kertonut kuopuksensa kuulumisia julkisuudessa, ja väisti myös nyt toimittajan kysymyksen naurahtaen. Voit katsoa tilanteen jutun alussa olevalta videolta. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.