Mainos

Presidentti Kikwete vierailullaan: Tansaniassa ei ole uskontojen välisiä jännitteitä

Tansanian presidentti kiistää jyrkästi väitteet muslimien ja kristittyjen välisten jännitteiden kasvusta Tansaniassa. Vaaleihin valmistauvassa maassa pelätään kuitenkin radikaalin islamin leviämistä mantereelle Sansibarin saarelta, joka on Tansaniaan kuuluva itsehallintoalue. Presidentti Niinistö muistutti Tansaniaa demokraattisten ja vapaiden vaalien tärkeydestä.


Presidentti Jakaya Kikweten kaksi presidenttikautta alkaa olla lopuillaan. Vasta viime vuosina tansanialaiset ovat joutuneet miettimään, pystyvätkö he pysymään erillään Afrikassa leviävältä islamismilta. Sansibarin saarella levottomuudet kytevät jo. Ulkoministeriön matkustustiedote ohjeistaa suomalaisia matkailijoita seuraavasti:

"Sansibarilla ja jonkin verran mannerosissakin on ollut merkkejä uskonnollisten ristiriitojen kasvusta." Lisäksi suositellaan välttämään väkijoukkoja.

Huffington Post -lehden haastattelussa tansanialainen piispa puolestaan kertoo uutisista, joiden mukaan somalialaistaustaisen Al-Shabaab -järjestön jäseniä on nähty Tansanian rannikkokaupungissa Tangassa. Arushan turistikaupungissa on tehty jo useita pommi-iskuja.

Presidentti Kikwete kuitenkin kumoaa väitteet tunnelman kiristymisestä.

"Jos joku sanoo, että Tansaniassa on jännitteitä muslimien ja kristittyjen välillä, hän liioittelee tilannetta."

Tansania on ollut merkittävä kehitysavun kohdemaa Suomelle. Nyt Tansanian presidentti ehdottaa suhteiden kehittämistä seuraavalle tasolle eli investointeihin ja kaupankäyntiin.

Lopuksi presidentti kiittää myös suomalaista koulutusta.

"Koulussa suomalainen Sirkku opetti minulle englantia. Tuki, jota olette antaneet Tansanialle vuosia, on siis tuottanut maalle mm. presidentin", Kikwete naurahtaa.
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.