Mainos

Presidentti Erdoganin ääniviesti yllätti matkapuhelimenkäyttäjät Turkissa

Turkissa moni matkapuhelinta käyttänyt ihminen on kokenut yllätyksen, kun soittaessa hälytysäänen sijasta puhelimesta kuuluikin Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin ääniviesti.

Presidentti Erdogan muun muassa onnitteli ääniviestissä turkkilaisia päivänä, jota hän kutsui demokratian ja yhtenäisyyden juhlapäiväksi.

Viestin kuulivat uutistoimisto AFP:n mukaan ne, jotka käyttivät puhelintaan puolenyön tienoilla heinäkuun 15. päivänä eli Turkin vallankaappausyrityksen vuosipäivänä. Maan modernin historian verisin kaappausyritys tapahtui, kun armeijan sisäinen ryhmä käynnisti operaation useissa kaupungeissa ja yritti syrjäyttää Erdoganin.

Uhkasi leikata pettureiden päät

Vallankaappausyrityksen vuosipäivänä pitämässään puheessa Erdogan uhkasi katkaista kaulat pettureilta.

– Ensinnäkin leikkaamme päät noilta pettureilta, Erdogan sanoi Istanbulissa järjestetyssä kansanmarssissa.

Yleisöstä vastattiin Erdoganin kommenttiin huutamalla, että Turkissa pitäisi palauttaa käyttöön kuolemanrangaistus. Erdogan vakuutti, että hän vahvistaa kuolemanrangaistuksia koskevan lain, mikäli parlamentti sellaisen vie eteenpäin.

Erdogan sanoi lisäksi, että vallankaappauksesta epäiltyjen tulisi pukeutua samanlaisiin oransseihin haalareihin kuin Guantanamon vankileirillä.

– Puhuin pääministerille ja... kun he menevät oikeuteen, laitetaan heidät sinne samanlaisissa asuissa kuin Guantanamossa.  

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.