Presidentti Bidenin Cadillac on autoksi naamioitu panssarivaunu – hirvittävän hintaiset "Pedot" ensi kertaa Suomessa

Tällaisella panssari-Cadillacilla presidentti Biden liikkunee Helsingissä ensi viikolla 4:41
Tällaisella panssari-Cadillacilla Yhdysvaltain presidentti Joe Biden liikkunee Helsingissä ensi viikolla.

Helsingissä nähdään tällä viikolla poikkeuksellisia ajoneuvoja. Yhdysvaltain presidentin panssaroidut virka-autot saapuivat maanantaina aamupäivällä Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden saapuu Suomeen keskiviikkoiltana 12. heinäkuuta. Vierailu aiheuttaa Helsingissä massiivisia liikenne- ja turvallisuusjärjestelyjä, mutta massiivinen on myös presidentin virka-auto. Vaikka autosta Cadillacina puhutaankin, ei sillä ole mitään tekemistä amerikkalaisvalmistajan tuotantoautojen kanssa, vaan kyseessä on ennemminkin Cadillacin logolla varustettu erikoisvalmisteinen kuorma-auto.

Presidentin nykyisiä virka-autoja ei ole ennen nähty Suomessa. Kun Bidenin edeltäjä Donald Trump vieraili Helsingissä vuonna 2018, ei nykyistä mallia oltu vielä luovutettu presidentin ja Yhdysvaltain salaisen palvelun käyttöön. Auton suunnittelu kuitenkin käynnistyi tiettävästi jo vuonna 2013.

Minkälainen ajoneuvo on lempinimillä Cadillac One ja The Beast (suom. peto) tunnettu panssari-Cadillac, jonka ovi painaa saman verran kuin matkustajalentokoneen ovi? Kuinka paljon auto maksaa? Entä miten se on varusteltu? Katso artikkelin yllä olevalta videolta.

Artikkelia muokattu 10.7. klo 16.10: Päivitetty tieto Bidenin virka-autojen saapumisesta Helsinkiin.

 

Lue myös:

    Uusimmat