Mainos

Presidentille kasa postia Vaasan sairaalaa puolustavilta – parissa päivässä yli 3000 kirjettä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistölle on kannettu tällä viikolla valtava määrä kirjeitä. Presidentin kansliasta kerrotaan MTV Uutisille, että kirjeitä on tullut tähän mennessä hieman yli 3000 kappaletta ja ne sisältävät kielellisistä oikeuksistaan huolestuneiden kansalaisten palautetta.

Kirjeitä alkoi tulla maanantain jälkeen, jolloin eduskunta äänesti Vaasan keskussairaalan kohtalosta. Sairaala on jäämässä laajan päivystyksen ulkopuolelle, mikä on nostanut huolen siitä, saako palveluita jatkossakin kattavasti myös ruotsiksi.

Tasavallan presidentin viestintäpäällikön Katri Makkosen mukaan presidentti on yhteydenotoista hyvin tietoinen. Makkonen kertoo, että kansalaisten lähettämiin viesteihin tullaan vastaamaan.

– Yhteydenotot kirjataan presidentin kanslian kirjaamon toimesta. Yleensä presidentit avustajat vastaavat presidentille saapuviin yhteydenottoihin, joihinkin presidentti vastaa itse. Vastaus lähetetään aina sen kirjoittajan nimissä.

3:13

Niinistö ei puutu lain valmisteluun

Ilkalle presidentti Niinistö kommentoi asiaa kansliansa välittämässä vastauksessa, jonka mukaan hän ei aio millään tavalla puuttua eduskunnan käsittelyssä olevaan lakiin laajan päivystyksen sairaaloista.

– Olisi valtiojärjestyksemme ja perustuslain hengen vastaista, jos tasavallan presidentti puuttuisi parhaillaan eduskunnan käsittelyssä olevaan sisäpoliittiseen kiistakysymykseen, todetaan kanslian välittämässä ja Ilkan julkaisemassa vastauksessa.

Presidentti kuitenkin korostaa, että perustuslakimme takaa kansalaisille kielelliset oikeudet. Tämä sisältää yksiselitteisen velvoitteen toteuttaa ne myös käytännössä.

Valtavasta kirjemäärästä kertoi ensimmäisenä Vasabladet

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.