Poutala riemuitsi uran parhaasta sijoituksesta – vältti lopun kuoleman

Pikaluistelija Mika Poutala avasi maailmancupin kautensa komeasti kiihdyttämällä toiseksi 1000 metrin kilpailussa Kiinan Harbinissa.

Palkintokorokesijoitus on Poutalalle kaikkiaan uran 16:s maailmancupissa ja toinen 1000 metrillä. Edellinen uran paras sijoitus tuhannella metrillä oli joulukuulta 2009 Salt Lake Citystä, jossa Poutala oli kolmas.

Poutalan ajaksi kirjattiin 1.09,83. Kisan voittoon viiletti ajalla 1.09,57 hollantilainen Kjeld Nuis. Kolmas oli venäläinen Pavel Kulitshnikov ajalla 1,09,96.

- Alusta asti lähti todella hyvin kisa käyntiin. Sain rennon ja terävän kiihdytyksen, Poutala kertoi Pikaluisteluliiton tiedotteessa.

Hänen mukaansa kilpailun toinen kaarre oli ratkaiseva.

- Sain kiihdytettyä siinä edelleen vauhtia ja pääsin vaihtamaan takasuoralla ennen paria, joka oli todella tärkeää. Suorilla yritin pitää mahdollisimman kevyesti vauhtia yllä ja jaksoin hyvin loppuun, vaikka ei se koskaan helppoa ole. Mitään älytöntä kuolemaa ei kuitenkaan loppuun tullut, Poutala analysoi.

Koskela kaatui

Aiemmin luistellussa 500 metrin kilpailussa Poutala päätyi lopulta seitsemänneksi. Hänen ajakseen saatiin 35,38.

- Siinäkin meno oli 20 metristä eteenpäin todella hyvää, Poutala raportoi.

Voittoon 500 metrin kisassa luisteli kazakstanilainen Roman Krech ajalla 35,07. Krechille voitto oli uran ensimmäinen maailmancupin osakilpailuissa.

Pekka Koskela kaatui 500 metrillä, mutta 1000 metrillä hänen loppuaikansa 1.12,38 riitti B-ryhmässä 20. sijaan.

- Yleisfiilis ei ollut oikein hyvä. 26,1 kierros tällä jäällä oli ihan rentoa vetämistä. Kolmen sekunnin tiputus seuraavalle ei sitten kyllä kuulu asiaan. Katkesin ihan täysin. Silti hyvä avaava meininki kisakaudelle, Koskela tilitti.

Tommi Pulli oli B-ryhmän 500 metrillä 29:s ajalla 37,26.

Kilpailut Harbinissa jatkuvat sunnuntaina.

Lue myös:

    Uusimmat