Mika Poutala hurjassa iskussa kovatasoisessa kisassa

Mika Poutala luisteli lauantaina Salt Lake Cityssä 500 metrillä uransa toiseksi nopeimman ajan 34,21. Aika on vain neljä sekunnin sadasosaa huonompi kuin perjantaina luisteltu Suomen ennätys.

Poutala sijoittui huikeatasoisessa maailmancupin kauden seitsemännessä kilpailussa kuudenneksi. Poutalan starttiaika oli viisi sadasosaa perjantaista parempi ja kierrokseen kului nyt 24,6 sekuntia.

Kisan voitti Venäjän Ruslan Murashov kaikkien aikojen toiseksi nopeimmalla ajalla 34,02. Vain ME-mies Pavel Kulizhnikov (33,98) on luistellut matkan maamiestään nopeammin.

Toiseksi sijoittui Hollannin Kai Verbij uudella ennätyksellään 34,13 ja kolmoseksi maamiehensä Dai Dai Ntab, niin ikään uudella ennätyksellään 34,15. Ajat ovat kaikkien aikojen viitonen ja kuutonen.

Samalla Poutala pudotettiin eiliseltä kaikkien aikojen tilaston viitospaikalta kahdeksanneksi.

– Tosi hyvään starttiin oli hyvä lähteä rakentamaan luistelua. Ensimmäinen kaarre oli tänään hankala kohta, jo treeneissä. En päässyt tänään treneeissä yhtään kiihdytystä läpi kaarteen. Ei ollut kovinkaan vahva itseluottamus lähteä kisaamaan. Siihen nähden selvisin kuitenkin kaarteesta kisassa hyvin läpi, Poutala totesi tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat