Mainos

Postipankki ja Vientiluotto yhdistetään

Postipankista ja Vientiluotosta muodostetaan uusi rahoituskonserni. Järjestelyllä pyritään edistämään valtion omistuksen arvonnousua. Tavoitteena on viedä uusi perustettava emoyhtiö ennen pitkää pörssiin. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti asiasta aamulla.

Uudessa konsernissa Postipankki keskittyy kotitalouksien, pienten ja keskisuurten yritysten sekä julkisyhteisöjen pankkipalvelujen hoitamiseen. Vientiluotto puolestaan myy kotimaisia ja kansainvälisiä pankkipalveluja suurille yrityksille.

Postipankki maksaa valtiontukensa pois

Kun Postipankin ja suomalaisyritysten vientiä rahoittavan Vientiluoton paketoinnista on saatu päälinjat julki, Postipankki voi pääjohtajansa Eino Keinäsen mukaan lähteä hakemaan markkinoilta lainaa, jolla se voi maksaa 903 miljoonan markan valtiontukensa pois.

Keinänen tähdensi, että tähän saakka sitä ei ole voitu lähteä hakemaan, koska neuvottelut yhdistämisestä ovat olleet auki ja niistä olisi pitänyt tiedottaa markkinoille. Toinen mahdollisuus olisi ollut maksaa tuki pois pankin varoista, mutta nykyoloissa se ei olisi Keinäsen mukaan todellinen vaihtoehto, koska pankin vakavaraisuus laskisi 9 prosenttiin.

Järjestelyn myötä Postipankki voi odottaa saavansa lainan aiempaa edullisemmin.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.