Postinjakeluauto syttyi palamaan Espoossa – osa postista tuhoutui

Espoossa ajossa ollut postinjakeluauto syttyi palamaan tänään hieman puolenpäivän jälkeen. Palossa tuhoutui mainospostia ja Postin arvion mukaan noin 10–20 Espoosta lähetettyä kirjettä.

Jakeluauton kuljettaja oli ennen paloa havainnut autossa polttoainevuodon.

– Hän oli ruvennut tuntemaan dieselin tuoksua. Tämän jälkeen kuljettaja oli pysäyttänyt auton ja huomannut, että autossa oli tapahtunut syttymä varmaan jostain kuumasta pinnasta, päivystävä palomestari Juha Virolainen kertoo STT:lle.

Virolaisen mukaan kuljettaja sai omalla toiminnallaan estettyä isommat vahingot.

– Kuljettaja oli peruuttanut auton paikkaan, mistä siitä ei ollut vaaraa muille rakennuksille ja sen jälkeen pelastanut vielä postin, kunnes ajoneuvo oli roihahtanut liekkeihin. Äärimmäisen neuvokasta ja kylmäpäistä toimintaa tältä kuljettajalta, kehuu Virolainen.

Kyydissä oli yhden kirjelaatikon sisältö

Postin ohjauskeskuksen päällikkö Petteri Salmi kertoo, että postinjakeluauto oli palaamassa jakokierrokselta palon syttyessä. Päivän jaettavaa postia ei siis palanut.

Kuljettaja oli paluumatkalla ehtinyt tyhjentää yhden postilaatikon, jonka sisältö tuhoutui palossa. Lisäksi paloi noin 150 kappaletta osoitteetonta mainospostia.

– Kyseessä oli Vanttilantie 8:n postilaatikko Espoossa. Emme pysty sanomaan, minne lähetykset olivat menossa, sanoo Salmi.

Salmen mukaan postilaatikossa oli noin 10–20 lähetystä. Hän kehottaa Vanttilantien laatikkoa käyttäneitä lähettäjiä ottamaan yhteyttä Postin asiakaspalveluun, ainakin jos lähetys sisälsi jotain rahanarvoista.

– Näin saadaan mahdollinen korvausasia eteenpäin, sanoo Salmi.

Postin vahingonkorvaus tuhoutuneesta lähetyksestä on Salmen mukaan enimmillään muutamia kymmeniä euroja.

– Suurempi vahinko monessa tapauksessa on varmaan mielipaha. Kirjeitä ei valitettavasti saada enää palautettua, sanoo Salmi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja