Mainos

Postin lajittelijat saivat tarpeekseen: "Sinne jäi koko yön posti lajittelematta"

Etelä-Suomen postinjakelussa on tänään pahoja häiriöitä työntekijöiden ulosmarssin takia. Pasilan postinlajittelukeskuksen väki marssi yövuorosta heti illalla ulos vastalauseena työnantaja Itellan lisäylityökiellon rikkomiselle.

Pääluottamusmies Jari Pellikka kertoo seitsemään tulleen aamuvuoron aloittaneen postin lajittelun kuitenkin normaalisti.

- Siellä on koko Suomen koko yön postit lajittelematta, että varmasti ei tänään posti ehdi jakeluun. Ehtiikö vielä huomennakaan. Ylityökielto on päällä, eli ei täällä ylimääräisiä henkilöitä ole sumaa purkamassa, sanoo Pellikka MTV3:n uutisille.

Myös aamuvuoroon tulleet marssivat kuitenkin kahdeksalta pois.

Työnantaja Itella on sanonut ulosmarssia laittomaksi. Pääluottamusmies Jari Pellikka on eri mieltä.

- Ei laittomuudesta voida puhua, koska meillä ei ole sopimus ole voimassa. Spontaaneista ulosmarsseista ei etukäteispalaveria voi tehdä, sanoo Pellikka.

- Meillä on lisäylityökielto, ja työnantaja haluaa sitä murtaa. Mielestämme asia on yksioikoinen, sanoo Pellikka.

Ylityökiellolla työntekijäpuoli haluaa vauhdittaa käynnissä olevia tes-neuvotteluja, joita on käyty puolitoista viikkoa. Ylityökielto on ollut viikon voimassa.

- Muun muassa yöjakelu on iso juttu, jota käsitellään. Ei ole neuvottelupöydästä paljon tietoa tihkunut. Jäykät tunnelmat tuntuu olevan siellä, sanoo Pellikka.

Lue myös:

Katso pääluottamusmies Jari Pellikan kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.