Posti mokasi pahasti: Suuri määrä rullakoita ja kirjeitä levisi maantien varteen – kuljettaja ei huomannut mitään

Postin kulku eri puolille Suomea 0:47
Posti kulkee eri puolille Suomea 2-3 vuorokaudessa

Postin kuljetuksesta putosi tielle suuri määrä rullakoita ja yksittäisiä kirjeitä keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Pudonnutta postia on etsitty Kuopion ja Suonenjoen välisellä maantiellä useaan kertaan. Posti toivoo, että kaikki pudonneet rullakot ja kirjeet on nyt löydetty.

Postin riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Markku Rajamäki kertoo MTV Uutisille, että kirjeitä ja muuta postia etsittiin heti tapahtumayönä ysitien varresta poliisin ja Postin oman henkilökunnan voimin. Päivän valjettua maasto kahlattiin läpi kahteen kertaan.

– Toivon mukaan kaikki on nyt löytynyt, mutta on tietysti mahdollista, että maastoon on saattanut vieläkin jäädä jotain, Rajamäki sanoo.

– Kun eilen päivänvalolla tutkittiin maasto, sieltä löytyi vielä yksittäisiä kirjeitä.

Itä-Suomesta Oulun seudulle

Riskinhallintajohtajan mukaan pitkin maita ja mantuja levinneet kirjeet oli lähetetty tämän viikon keskiviikkona Itä-Suomen alueelta Oulu–Pohjanmaa-suuntaan sekä Pirkanmaa–Satakunta-suuntaan.

– Jos joku löytää vielä maastosta postia, sen voi laittaa kirjelaatikkoon tai palauttaa postin palvelupisteeseen, Rajamäki sanoo.

Lähetykset putosivat Kuopiosta lähteneestä autosta.

Rajamäen mukaan auton lasti oli päässyt liikkumaan. Yhdessä ovessa olleen lukitusvian takia raskaat rullakot kolauttivat auton ovet auki.

Kuljettaja ei huomannut

Kuljettaja ei huomannut heti tapahtunutta, vaan posti pääsi leviämään laajalle ysitien varteen.

– Ilmeisesti joku postin aiempi työntekijä oli huomannut Kuopion postikeskuksen läheisyydessä kirjeitä ja ottanut yhteyttä keskukseen. Sieltä lähti autolastillinen henkilökuntaa ajamaan kuljetusautoa kiinni.

Rajamäki sanoo, että pienemmässä mittakaavassa tällaista saattaa joskus tapahtua, mutta tässä tapauksessa ainutlaatuista on autosta hävinneen postin määrä ja se, että kirjeet levisivät niin laajalle.

– Tässä on tullut ilmiselvä laatuvirhe ja posti pahoittelee valitettavaa tapahtumaa.

Vielä postille ei ole tullut kyselyjä kadonneesta lähetyksestä. Nopeimmat lähetykset olisivat olleet perillä tänään. Pudonneet kirjeet ja muu posti on toimitettu vastaanottajilleen.

Ensimmäisenä asiasta kertoi Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat