Porvoon poliisiampujien isä MTV Uutisille: "Minulla ei ole mitään käsitystä motiivista – pojat aina kunnioittivat poliiseja"

Nyt puhuu Porvoon ampujien isä – sai dramaattisesta teosta tiedon synttärijuhlissaan 5:08

Paul Murphyn on vieläkin vaikea käsittää poikiensa tekoa.

Elokuun 25. päivä teollisuusalueella Porvoon Koneistajantiellä alkoi poikkeuksellinen tapahtumasarja, joka päättyi lähes vuorokausi myöhemmin hurjan takaa-ajon päätteeksi Pirkanmaalla.

Poliisipartio oli houkuteltu teollisuusalueelle ilmoituksella omaisuusrikoksesta, ja poliisien saapuessa heitä kohti ammuttiin. Kaksi poliisia loukkaantui.

Myöhemmin selvisi, että poliiseja kohti ampuneet olivat veljekset Raymond ja Richard Granholm.

Vaikka tuota elokuisesta yötä on kulunut jo yli kuukausi aikaa, on poikien isällä Paul Murphyllä edelleen vaikeuksia ymmärtää tapahtunutta. MTV Uutiset tapasi Murphyn Turun kirjamessuilla missä tämä oli esittelemässä uutta kirjaansa Huumehelvetti.

Murphy oli viettämässä syntymäpäiviään poliisiystävänsä luona Tukholmassa, kun hän sai tiedon tapahtuneesta.

– Shokki on oikea sana. Kyllä ne ensimmäiset viikot menivät aika sumuisesti. Tilanne oli kuitenkin pakko hyväksyä ja palata sen jälkeen arkeen ja työelämään. Töitä tehtiin koko ajan, mediarumba oli kova, sai sukkasillaan hiipiä lenkille, Murphy sanoo.

Murphyn mukaan hänen ystäviinsä kuuluu poliiseja, joten tapahtunutta on sitäkin kautta hankala ymmärtää.

– Erittäin vaikea sitä oli ymmärtää. Meidän pojilla ei ole rikosrekisteriä ja poliisikaverikin tuntevat poikani hyvin. Pojat ovat aina kunnioittaneet poliiseja. En löytänyt siihen mitään selitystä, sillä nämä asiat eivät tuntuneet sopivan yhteen.

"En tiedä, mitä sanoin pojilleni"

Paul Murphy ei ole tavannut poikiaan elokuisen ammuskelun jälkeen.

– Tarkoitus oli tällä reissulla heidät tavata, mutta se ei nyt onnistunut.

Mitä sanoisit pojille, jos saisit heidät nyt tavata?

– En tiedä mitä sanoisin, sanoja ei ole valmiina.

Julkisuudessa ampumisen syyksi on esitetty erilaisia teorioita. Veljesten isällä ei kuitenkaan ole motiivista mitään käsitystä.

– Kyllä ne täsmällisiä kundeja ovat. Vaatteet ovat aina viikattuina, lenkillä käydään, duunissa käydään ja muutenkin pidetään itsestä huolta. Kyllä on vaikea saada näitä asioita menemään yhteen.

Richard ja Raymond Granholm vangittiin elokuussa todennäköisin syin kahdesta murhan yrityksestä epäiltynä.  

Lue myös:

    Uusimmat