Porvoon poliisiampujien isä kirjoitti elämäkertaa Ilja Janitskinista: "Hän oli helkkarin hyvä ystävä, eikä halunnut pahaa kenellekään"

IL: MV-lehden perustaja Ilja Janitskin on kuollut 42-vuotiaana 1:22

Ilja Janitskinin ystävä kommentoi Janitskinin kuolemaa. MTV Uutiset tavoitti Janitskinin vuosikausia tunteneen ystävän Paul Murphyn Espanjasta.

Murphy kertoo, että päällimmäinen tunne Janitskinin kuolemasta on suru.

– Lisäksi harmittaa hänen puolestaan. Olimme aloittaneet tekemään hänen elämänkertakirjaansa. Nyt ei sitten saatukaan sitä loppuun, kun hänen tilansa huononi aika nopeassa tahdissa.

Murphy kertoo keskustelleensa Janitskinin kanssa viimeistä kertaa muutama päivä sitten. Hänen mukaansa Janitskin ei kertonut sairautensa todellista tilaa, vaikka puhuikin avoimesti kuolemasta.

– En ollut ihan ymmärtänyt, että hänen sairautensa oli noin pahassa mallissa.

Murphyn mielestä suuri osa julkisuudessa kerrotusta Janitskinista oli väärää tietoa.

– Hän oli helkkarin hyvä ystävä, eikä halunnut pahaa kenellekään. Erittäin reilu, luotettava ja mukava kaveri ja aika suorapuheinen.

Kirja jäi kesken

Murphy kertoo, että Janitskinin elämänkertakirjan tekemisessä päästiin puoleenväliin. Murphyn mukaan kirja olisi valmistuessaan paljastanut Janitskinista uusia puolia.

– Se olisi valottanut paljon Iljan asioita ja Iljaa ihmisenä.

Murphy epäilee, että kirjaprojekti ei tule valmistumaan.

– Se on hieman vaikea juttu. Päätös siitä pitäisi tulla Iljalta itseltään. En uskalla antaa asioita ulos kun en tiedä, mitä Ilja olisi siitä tykännyt, Murphy pohtii.

Paul Murphy tuli laajemmin julkisuuteen alkusyksystä 2019, kun selvisi, että hänen kaksi poikaansa olivat ampuneet kohti poliisia Porvoossa. Kaksi poliisia loukkaantui. Lue lisää:

Lue myös:

    Uusimmat