Mainos

Pörssi antoi sakot Kyrolle ja Alfred Bergille

Helsingin Pörssin kurinpitolautakunta on antanut Kyro Oyj:lle huomautuksen omien osakkeiden hankintaa koskevien määräysten rikkomisesta. Pörssi määräsi Kyron maksamaan 50 000 euron suuruisen kurinpitomaksun.

Kurinpitolautakunta on myös antanut huomautuksen ja määrännyt 20 000 euron suuruisen kurinpitomaksun hankinnat toteuttaneelle pörssivälittäjälle Alfred Berg Finlandille.

Kurinpitolautakunta on tutkinut Kyron omien osakkeiden hankintaa 22.10.-23.10.2001. Helsingin Pörssissä toimiva pörssivälittäjä Alfred Berg hankki Kyron antaman toimeksiannon perusteella 23.10.2001 yhtiölle yhdellä sisäisellä kaupalla sen omia osakkeita määrän, joka vastasi noin 3,3 prosenttia yhtiön kaikista osakkeista.

Kurinpitolautakunta katsoi, että hankinnoissa rikottiin osakkaiden yhdenvertaisuutta hankkimalla omia osakkeita määrätyltä osakkeenomistajalta. Kurinpitolautakunta katsoi selvitetyksi, että Kyro on osakehankinnallaan pyrkinyt vaikuttamaan yhtiön osakasrakenteeseen ja rikkonut näin toimien osakkaiden yhdenvertaisuutta turvaavaa ohjesääntöä.

Kurinpitolautakunta totesi Kyron omien osakkeiden hankintojen aiheuttaneen poikkeuksellisia markkinaliikkeitä. Kyro vaaransi osakkeenomistajien yhdenvertaisen kohtelun myös sillä, että se ei pitänyt omien osakkeiden hankintatoimeksiantoa pörssin edellyttämällä tavalla riittävän kauan voimassa eli vähintään yhden kauppapäivän ajan.

Alfred Berg toteutti kyseiset hankinnat ja on pörssin mukaan siten omalta osaltaan laiminlyönyt sääntöjen noudattamisen. Arvopaperipörssin ohjesäännön mukaan pörssivälittäjän on huolellisesti noudatettava kaupankäyntiä koskevia periaatteita, sääntöjä ja hyvää tapaa.

Ohjesäännön mukaan välittäjän tulee toiminnallaan ylläpitää luottamusta markkinoilla. Kurinpitolautakunta katsoi, että Alfred Berg on rikkonut näitä velvoitteita.

Helsingin Pörssin kurinpitolautakunta on puolueettomista asiantuntijajäsenistä koostuva elin, joka käsittelee vakavimmat Pörssin ja Arvopaperikeskuksen sääntöjen rikkomukset. Kurinpitolautakunnan puheenjohtaja on oikeusneuvos Mikko Tulokas.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja