Mainos

Porilainen Juha-Pekka ei meinannut uskoa, kun 8-vuotias poika kertoi kodin olevan täynnä mutaa – "Lattiat ovat täynnä ja lisää pulppuaa"

3:28
Asiasta uutisoitiin myös MTV Uutiset Livessä.

Porilaisen Juha-Pekka Heilikarin rivitalokoti täyttyi mudasta viereisellä työmaalla tapahtuneen vahingon vuoksi. Kaksi viikkoa tapauksen jälkeen Heilikarien perhe on edelleen vakuutusyhtiöiden armoilla.

Porilainen Juha-Pekka Heilikari oli työmatkalla Raumalla, kun hänen 8-vuotias poikansa soitti. Poika kertoi tulleensa koulusta kotiin, jossa lasta odotti varsinainen mutavyöry.

Heilikari ei aluksi uskonut koko asiaa. Vasta kun viereisen työmaan rakennuttaja meni paikalle, ja kertoi näkemästään, vahingon karmeus alkoi hahmottua Heilikarille.

– Lattiat olivat täynnä ja lisää pulppuaa. Sitten aloin uskoa.

Muta aiheutti vakavat vahingot

Paikalle hälytettiin yritys korjaamaan mutaa pois ja pelastamaan vuokra-asunnon kalusteita. Vaikka paikalla tehtiin kaikki voitava, oli tilanne inhottava.

– Irtaimistosta suurin osa oli likaantunut savesta, joka haisi voimakkaasti ulosteelta, kertoo Juha-Pekka Heilikari.

Vahingon syyksi paljastui kodin viereisellä maalämpötyömaalla tapahtunut vahinko. Työmaalla porattiin vahingossa putkeen, mistä muodostunut vesipaine työnsi mutaa Heilikarin ja hänen naapuriensa asuntoihin.

Heilikarin kodin vahingot ovat vakavia. Esimerkiksi asunnon makuuhuoneen lattiabetoni halkesi. Se joudutaan purkamaan kokonaan eristyksineen kaikkineen ja rakentamaan uudestaan.

"Joutuu luottoraja koville"

Tapaus näyttää maallikon silmään selvältä, mutta vakuutusyhtiöiden byrokratia on vienyt aikaa. Heilikari kertoo, että työmaan rakennuttajalla, porausyrityksellä, porausyrityksen alihankkijalla, rivitaloyhtiöllä ja Heilikarin perheellä itsellään on kaikilla eri vakuutusyhtiö.

Selvittely on johtanut siihen, että Heilikarin viisihenkinen perhe on asunut kahden viikon ajan motelleissa ja kalustetuissa asunnoissa pari yötä kerrallaan.

– Luottamus on, että ne joku korvaa. Mutta se, että joutuu itse maksamaan asumisen hotelleissa ja kalustetuissa asunnoissa, siinä joutuu luottoraja koville.

Epävarmuus kalvaa

Heilikari myöntää suoraan, että tilanne tuntuu pahalta. Kotitilanteen selvittämisen lisäksi hänen aikaansa veivät päivätyöt. Samalla uuden kodin pitäisi olla kohtuullisen matkan päässä lasten koulupaikasta.

– Se on eri tavalla raskasta meille kaikille. Perheen isälle omalla tavallaan raskasta, sillä isän rooliin perinteisesti kuuluu tarjota suojaa ja varoja elantoon, sanoo Juha-Pekka Heilikari.

Heilikarin perhe on saanut apua paljon, mutta epävarmuus kalvaa elämää edelleen. Tilanne tasoittuu vasta, kun porausyrityksen vakuutusyhtiö tekee ratkaisunsa.

– Heille on perjantaina toimitettu kaikki tieto korvauksen tekemiseen. Toki he tarvitsevat kohtuullisen ajan sen käsittelemiseen. Varmaan on vakuutusjuridisia kommervenkkejä, jotka hidastavat käsittelyä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja