Pori lakkauttaa Yyterin nakurannan negatiivisen palautteen vuoksi – "Tiedossa on, ettei rajatulla alueella pysytä"

Porin kaupunki on päättänyt luopua Yyterissa sijaitsevasta nakurannasta siitä tulleen negatiivisen palautteen vuoksi.

Porin matkailu- ja markkinointiyksikön päällikkö Anna Kyhä-Mantere kertoo tiedotteessa, että etenkin lapsiperheet ovat antaneet eniten negatiivista palautetta Yyterin rannan naturistialueesta.

– Tämä on palautetta, johon meidän on reagoitava, Kyhä-Mantere toteaa.

Hänen mukaansa juuri lapsiperheet ovat Yyterin rannan yksi pääasiallinen kohderyhmä.

Myös Yyterin alueisännöitsijä Susanna Kivimäen mukaan palautetta on tullut naturistialueella havaituista lieveilmiöistä. Hänen mukaansa nyt mietitään sitä, voisiko naturistialue olla jossain toisaalla kuin kaupungin kärkikohteessa.

– Naturistialuehan on rajattu dyynien väliin, eikä se sijaitse rannalla lainkaan, mutta tiedossa on, että rajatulla alueella ei pysytä, vaikka asiasta kohteliaasti mainittaisiin, Kivimäki kertoo tiedotteessa.

– On aika kestämätön tilanne, kun meillä yöpyvä perhe lähtee pahaa aavistamatta rannalle ja törmääkin johonkin aivan muuhun. Se voi olla pelottava ja järkyttäväkin tilanne lapsille, eikä varsinaisesti tee hyvää kohteen imagolle, toteaa puolestaan Yyteri Beachin yrittäjä Ekku Lehtonen.

Porin kaupunki haluaa vielä Yyterin käyttäjiltä kuulla näkemyksiä naturistialueesta, joiden pohjalta mahdollista siirtoa pohditaan.

Viime kesänä Yyterissä kävi laskureiden mukaan ennätykselliset 200 000 kävijää.

Lue myös:

    Uusimmat