Pori Jazzin uusi toimitusjohtaja aiheutti kommenteillaan valtavan kohun – Satakunnan Kansan mukaan sanoi, että "homoja ei ole olemassa"

0:56

Pori Jazzin uusi toimitusjohtaja Aki Ruotsala tausta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä vastaan suunnatun Nuotta-kampanjan tukijana kohahduttaa somessa.

Yhdysvalloissa on puitu viime päivinä kohua, jonka leipuri aiheutti kieltäytymällä palvelemasta homoparia.  

​​​​​​​Lue lisää: Kirjeenvaihtajan kommentti: Yhdysvaltain korkein oikeus kielsi homopareilta oikeuden kakkuun – ja se on vasta alkua​​​​​​​

Pori Jazzin viikko sitten valittu toimitusjohtaja Aki Ruotsala on herättänyt kohua homoseksuaalisuuteen liittyvillä kommenteillaan.

Ruotsalan mielestä homoja ei ole olemassa, vaan ainoastaan homoutta.

Taustalla kristillinen kampanja

Kohu syntyi, kun Ruotsalan tausta vuoden 2011 Älä alistu -kampanjassa tuli esille Satakunnan Kansan Altti Papinsaaren kolumnissa.  

Ruotsala osoitti tukensa kristillisen Nuotta-median kampanjalle, jonka videolla kerrottiin ”Annista”, joka kertoi videolla muuttuneensa biseksuaalista heteroseksuaaliksi kristinuskon avulla.

Kampanjan keskeinen idea oli se, että homoseksuaalisuudesta olisi mahdollista parantua.

Kiistää puolustaneensa kampanjan sanomaa

Satakunnan Kansan haastattelema Ruotsala kommentoi puolustaneensa mielipiteen ja uskonnonvapautta, eikä itse kampanjaa.

Haastattelun mukaan Ruotsalan mielestä homoseksuaalien on kuitenkin mahdollista ”eheytyä” kristinuskon avulla ja tehdä muutoksen elämässään kuin huumeongelmaiset.

– Minulla on muutamia ystäviä, joilla on vahva huumetausta. Heille on sitten ollut tällainen vahva uskoontulon kokemus. Heidän elämänsä on saanut ison käännöksen, Ruotsala sanoo Satakunnan Kansan haastattelussa.

Ruotsala kommentoi Ylelle Satakunnan Kansan tekemää tulkintaa virheelliseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja