Poptähti Antti Tuisku kipusi Tour de Skin hurjan loppunousun – uroteosta jäi merkintä erikoisella nimellä

8:02
MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä valloitti Tour de Skin loppunousun tammikuussa 2018.

Pophiteistään tuttu Antti Tuisku tunnetaan myös intohimoisena hiihtoihmisenä. Sunnuntaina hän lykki itsensä hapoille Tour de Skin huipentavassa Alpe Cermisin hirmunousussa. 

Tuisku otti osaa Rampa con i Campioni -yleisökilpailuun, jossa kivutaan ylös Alpe Cermisin laskettelurinnettä – myöhemmin sunnuntaina Tour-urakkansa päättävien maailmancup-hiihtäjien tavoin. Kokonaismatka on noin 9 kilometriä, josta nousun osuus noin 3 kilometriä.  

Kestävyysurheilua harrastava Tuisku tuli kilpailussa 137. sijalle, seuranaan Krista Pärmäkosken manageri Aki Pajunoja. Tuiskun aika oli 55.48, kun kisan voittanut, Tour-mestaruuden vuonna 2013 saavuttanut Venäjän Aleksandr Legkov alitti maalivaatteen 25 minuuttia nopeammin.

Tuloslistassa Tuiskun nimi oli muodossa Antti Tuisko. Eipä kummoinen salanimi, joten kyseessä oli ilmeisesti järjestäjien virhe. 

Tuisku ei antanut haastatteluja suomalaismedialle maalintulonsa jälkeen, mutta Helsingin Sanomien mukaan tämä oli sanonut "hapotti koko ajan" muille suomalaiskilpailijoille maalissa.

Paras suomalaisosanottaja oli hiihtouransa viime kauden jälkeen päättänyt Martti Jylhä, joka oli 28:s ajalla 38.20. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja