Mainos

Poliisiylijohtaja uudelle hallitukselle: Linjatkaa, mistä poliisi voi luopua

Kateisiin jäävät polkupyörät, selvittämättömät auto- ja asuntomurrot. Elokuussa eläkkeelle jäävän poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan omaisuusrikokset on saatava jatkossa paremmin selvitettyä.

Paatero ei usko tapaus Jari Aarnion pitkällä aikavälillä rapauttavan kansalaisten luottamusta poliisiin. Luottamus on kuitenkin vaarassa, jos omaisuusrikosten selvittäminen ei kohene. Tästä huolesta Paatero on kuullut kiertäessään poliisilaitoksilla keväällä ja talvella.

– Sellaisten omaisuusrikosten, joissa syyllinen ei ole tiedossa, selvitysprosentti on noin 10. Jotain tälle täytyy tehdä, koska tässä se luottamus saattaa ropista.

Uutta hallitusta Paatero patistaakin linjaamaan ne painopistealueet, jotka poliisin on hoidettava hyvin, ja mistä tehtävistä poliisi voi luopua sekä mitoittamaan resurssit sen mukaiseksi.

– Toivon että tällainen keskustelu käydään ennen kuin kehyspäätös syyskuussa tehdään.

Poliisien määrää ei kuitenkaan ole varaa nykyisestä laskea.

– Luottamus tehdään siellä partiomiesten työssä kentällä. Poliisin virkavastuu ja moraali sen tekee.

Nimismiehenä aikanaan aloittanut Paatero katsoo, että poliisilla pitäisi olla enemmän aikaa jutella ja kuunnella ihmisiä.

– Kun ollaan vähän enemmän tekemisissä ihmisten kanssa, se hyödyttää koko poliisia pitkässä juoksussa. Ihmiset tulevat tutuiksi ja pysytään paremmin reaaliajassa ihmisten arkimurheiden kanssa.

Paateron seuraaja on selvillä juhannuksen tienoilla. Paatero on väkeensä hyvin tyytyväinen.

– Uusi poliisiylijohtaja tulee hyvään organisaatioon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.